Prijetnja sigurnosti

Elma Đušinac deportirana u Srbiju

sipa
23.12.2015.
u 07:00

Prema nekim sigurnosnim izvorima, Đušinac je bila pripremana za samoubilačke napade na Balkanu

Pripadnici Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine su jučer Elmu Đušinac deportirali u matičnu zemlju. To je žena koju su povezivali s terorističkom organizacijom ISIL.

Nacionalna sigurnost

Kako se navodi u priopćenju, Elmi je "izrečena mjera protjerivanja sa zabranom ulaska u BiH u razdoblju od pet godina jer predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost BiH te je smještena pod nadzor u Imigracijski centar Službe za poslove sa strancima.

Uhićeni s Bosnićem

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu u BiH (SIPA) uhitili su Đušinac zajedno s njezinim suprugom Enesom Mešićem koji je ubrzo potom pušten na slobodu. Mešić je od ranije poznat obaveštajnim i sigurnosnim agencijama u Bosni i Hercegovini. Bio je u skupini osoba koje su uhićene 3. rujna prošle godine u policijskoj akciji "Damask", zajedno s Huseinom Bosnićem, Avdulahom Hasanovićem, Eminom Hodžićem i Ademom Karamujom. Prema nekim sigurnosnim izvorima, Đušinac je bila pripremana za samoubilačke napade na Balkanu. Navodno je njezin zadatak bio, kao sljedbenice nasilne islamističke ideologije, i vrbovanje drugih žena u redove tzv. Islamske države. Prema istom izvoru, ona se spominje i kao jedna od bližih suradnica Nusreta Imamovića, radikalnog vehabijskog vođe iz Gornje Maoče.

- Šokiran sam bio tada, a i dalje sam u šoku.

Čitava obitelj nije tako nešto mogla ni pretpostaviti: imam još dva sina i kćer, nikome od njih nije jasno to što se događa s Elmom. I dalje se nadam da je u pitanju neka pogreška. Ako je to točno, morat ću je iznova učiti svemu što mislim da je ispravno, kako sam to radio odmalena, odgajajući je da i u školi i u obitelji bude primjer drugima - kazao je nakon uhićenja Bećir Đušinac, Elmin otac, koji za sve krivi zeta.*

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?