Društveni problem

Eliminirati neravnopravnost spolova kao uzrok nasilja u obitelji

САРАЈЕВО, 20. ОКТОБРА /СРНА/ - Министар за људска права и избјеглице БиХ Семиха Боровац на министарској конференцији која се одржава у Сарајеву.
21.10.2015.
u 06:15

Ministrica Semiha Borovac kazala je kako obiteljsko nasilje nije privatni nego društveni problem

Provedba Istanbulske konvencije kao prvog dokumenta u svijetu koji je prepoznao neravnopravnost spolova kao uzrok nasilja nad ženama i nasilja u obitelji i koji definiraju načine kako da se ovaj uzrok eliminira bila je tema jučerašnje ministarske konferencije u Sarajevu. Ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac podsjetila je kako je BiH šesta zemlja članica Vijeća Europe koja je ratificirala Istanbulsku konvenciju 2013. "U srpnju ove godine Vijeće ministara BiH usvojilo je okvirnu strategiju za provedbu Istanbulske konvencije", rekla je Borovac novinarima. "Kroz niz aktivnosti BiH je uspjela pokazati da nasilje nad ženama i nasilje u obitelji nisu više privatni nego društveni problem. Mnogi akteri u društvu kao što su policija, sudstvo, centri za socijalnu skrb kroz strategiju će se uključiti u rješavanje ovog bolnog pitanja", zaključila je Borovac. Sudionici skupa su predstavnici zemalja članica Vijeća Europe te institucije za ljudska prava i ravnopravnost spolova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije