Tuzla

Ekopsihijatrija kao nova grana psihijatrije

22.03.2016.
u 07:00

Ovom, prvom u nizu, proljetnom akcijom dragovoljnog čišćenja “Svi u akciju za ekopsihijatriju” uređen je prostor od Novog naselja u Solini do Klinike za psihijatriju

Klinika za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i Udruženje psihijatara Tuzlanske županije proteklog su vikenda u suradnji s vladinim i nevladinim sektorom organizirali dobrovoljnu proljetnu akciju čišćenja pod nazivom “Svi u akciju za ekopsihijatriju”.

Ovom, prvom u nizu, proljetnom akcijom dragovoljnog čišćenja “Svi u akciju za ekopsihijatriju” uređen je prostor od Novog naselja u Solini do Klinike za psihijatriju.

- Ovo je bila prva faza dugoročnoga projekta, koji ima za cilj promociju ekopsihijatrije kao nove grane psihijatrije.

Akcije čišćenja će se održavati u Klinici za psihijatriju u Tuzli i oko nje.

Međutim, realizacija ovog projekta ne bi bila moguća bez značajne potporu koju smo dobili od kompanije Bosnalijek, koja je iskazala senzibilitet u prepoznavanju značaja ovog projekta i urednog okoliša na psihičko zdravlje stanovništva, kazao je načelnik Klinike za psihijatriju prof. dr. Izet Pajević.

Bosnalijek je glavni sponzor proljetne akcije “Svi u akciju za ekopsihijatriju”.

- Odgovorna poslovna praksa sastavni je dio svih aspekata naših djelovanja. Bosnalijek je certificiran prema međunarodnim standardima za upravljanje kvalitetom, upravljanje okolinom i zaštitu zdravlja i sigurnosti. Kao uspješna kompanija, usvojili smo praksu brige o široj društvenoj zajednici te odgovorno djelujemo izravno i preko suradnje s odgovornim zdravstvenim, državnim i nevladinim organizacijama. Zbog načina na koji integriramo brigu o društvu i okolini u svoj rad, organizacija Mozaik je Bosnalijeku dodijelila i prvu nagradu za “Društveno odgovorno poduzeće u BiH”, istaknuo je Kenan Kekić, menadžer marketinga iz Bosnalijeka. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije