Godišnjica zločina u Trusini
Povratak na članak

Džoić: Nedopustivo da se zločini nad Hrvatima nazivaju sporadičnim incidentima

Komentari 4

Smiljan Šokić
14:57 17.04.2020.

Čovjek koji ne želi iza svoje poruke ili misli staviti puno ime i prezime, nije katanga, nego bitanga. Što se tiče hrabrosti, sigurno nisi ti bio u padu Vidovica, Kopanica i Jenjića. Ti i tebi slični ste držali daleko odstojanje.e. Tebi za informaciju, iako je dobro znaš, mi smo daleko prije imali "rat prije rata". Kukavičluk , za vrijeme trajanja, "samo našeg rata, mi ne može nitko prebaciti. Problem je što mnogi se ježe i imaju grižnju savjesti zbog Istoka općine Orašje što su iste prepustili zločincima, a da nisu niti trepnuli. Nešto slično smo doživjeli i u poplavi. Doprinos koji sam dao, nećeš sigurno ti suditi, jer si sigurno bio u pepelu dok se nama radilo o glavi. Ne znam tko je to rekao da su Vidovljanima krivi Mahalci za nevolje ? Gdje si to pročitao? Vidovljanima, Kopaničanima i Jenjićarima je kriva izdaja, ponavljam, izdaja politike i vodstva koje je bilo 1992. godine. Sve to mogu i dokazati: pismeno i uz svjedoke. Eto, to me otjeralo. Samo kratko potpitanje: Koliko vas je bilo u obrani Vidovica dok su nadirale četničke horde i gdje ste u tom trenu bili ? Što se tiče procesa protiv zločinaca koji su izvršili zločine nad civilima u Vidovicama, Kopanicama i Jenjiću ? Već su presude izrečene, još od ratnog suda. Zločinci imenovani i skoro svi poznati. Iste presude su kasnije preinačene sukladno civilnim sudovima. Nakon toga dolazi do dogovora između vlasti (Orašja = HDZ) i vlasti kod Srba da se dalje ne diže prašina. Dalje je pametnom dosta.

VL
KA
katanga
09:41 17.04.2020.

e moj "gospodine" Šokiću za postupanje treba imati hrabrosti i srca koje si Ti izgubio kad si dao"petama vjetra"i na taj način se odrekao mogućnosti da daš svoj doprinos da se takve stvari ne dešavaju više ili bar da umanjiš broj budućih žrtava, ali zato imaš hrabrosti piskarati o tezi da su Vidovljanima, na neki način krivi Mahalci, i Tolišani odnosno cijela općina Orašje za svu "kalvariju" koju su prošli, nikad nisam tu tezu čuo od Kopaničana a pogotovo Jenićana, a što se tiče zločina potpuno se slažem svi ama baš svi trebaju biti procesuirani a presude provedene, prošlo je 25 godina od završetka rata i očigledno je da nemamo, cijela BiH zajednica, kapaciteta niti volje odvojiti razumijevanje zašto je neko počinio zločin i neopravdanost takvih postupaka

VL
Smiljan Šokić
22:04 16.04.2020.

Gospodine Džoiću ! Poznato vam je da se sličan, ako ne i gori zločin dogodio na Istoku općine Orašje,vaše općine ? Zločinci procesuirani, ali Presude sakrivene. Nikada nije 40-tak presuda poslano na izvršenje. Zašto se niste nikada oglasili povodom ovih zločina nad civilima? Gospodine Džoiću ! Da li bi vi tako postupili da se ovo tiče D. Mahale i Tolise ? Mi smo također ljudi. Mi, žitelji Vidovica, Kopanica i Jenjića .

VL
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.