sarajevska županija

Dvosatni prosvjedni štrajk nastavnika i učitelja 8. svibnja

07.05.2018.
u 11:22

Pod motom “Tražimo obrazovanje po mjeri učenika i njihovih učitelja”, Sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Sarajevske županije i Sindikat srednjeg obrazovanja, znanosti i kulture SŽ-a 8. svibnja organizira prosvjedni skup i štrajk upozorenja u vremenu od 12 do 14 sati - najavljeno je jučer na press-konferenciji ovih sindikata. Okupljanje sudionika prosvjeda počinje kod Vječne vatre, a zatim će krenuti mirnom šetnjom ulicom maršala Tita. Na Trgu djece Sarajeva odat će počast djeci koja su stradala u ratu, a potom će krenuti prema Vladi Sarajevske županije. - Želimo ukazati na loše obrazovanje, a naši zahtjevi su - ukinuti veliku administraciju, da se iz obrazovnog sustava izbace nepotrebni sadržaji, da se provede kurikularna reforma, da se potpuno zaustave mjere štednje i donesu pedagoški standardi koji će biti osnova za kvalitetan obrazovni sustav i kvalitetnu nastavu – izjavio je predsjednik Sindikata OOO-a SŽ-a Saudin Sivro. Navodi kako je administracija ogromna i učitelji i djeca ne žele birokratizaciju te da je potrebna reforma u kojoj će djeca učiti što će im biti potrebno u životu. Stoga je nužno da se, kako je dodao, iz obrazovnog sustava izbace nepotrebni sadržaji. Zatraženo je i ukidanje mjere štednje koje idu preko leđa učenika i radnika.

- Tražimo smanjenje broja učenika u odjelima s maksimalnih 32 na minimalnih 26, i to od sljedeće školske godine. Tražimo da se korigiraju nastavne norme, da se nastavnici rasterete administrativnih poslova i da se poštuju kolektivni ugovori - poručio je Sivro. Predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, znanosti i kulture Faruk Bešlić podsjetio je da je u tijeku izrada strategije obrazovanja u Vladi SŽ-a.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?