Usora

DVD uspješno odolijeva preprekama i nedaćama

16.03.2017.
u 11:00

Dobrovoljno vatrogasno društvo Usora još jednom je pokazalo da i u malim lokalnim zajednicama kao što je općina Usora mogu uspješno raditi dobrovoljna društva koja odolijevaju svim preprekama i nedaćama.

Ovaj put DVD Usora to je pokazao odlaskom na izbornu skupštinu DVD Beli Manastir u Republici Hrvatskoj. DVD Beli Manastir na čelu sa zapovjednikom Josipom Molnar, koji je već dokazani prijatelj DVD Usora, na izbornoj skupštini okupio je velik broj vatrogasnih društava iz cijele Republike Hrvatske, Srbije i BiH, kao i mnoge poklonike djela i rada DVD-a te djelatnike iz općinske i županijske vlasti. Nazočan je bio i počasni član DVD Beli Manastir Nenad Radojčić. Uručio je prigodne darove DVD Beli Manastir, a nije zaboravio i DVD Usora. U obraćanju mnogih uzvanika svi su istaknuli i složili se da u svakoj lokalnoj zajednici treba i zakonom mora postojati neki vid zaštite od požara i drugih elementarnih nepogoda i sve više smo svjedoci kako klimatskih tako i društvenih promjena, te da su DVD u svim lokalnim zajednicama gdje postoje među prvima pritekli u pomoć u cilju spašavanja života i materijalnih dobara.

Predsjednik DVD Usora Željko Joskić zahvalio je domaćinima što su ih pozvali na velik skup vatrogasaca iz cijele regije, jer je nazočnost jednog novog DVD iz jedne male općine - enklave kakva je općina Usora - velika čast i zadovoljstvo.

Nazočne je upoznao o tome gdje se nalazi općina Usora, također je zahvalio Radojčiću na darovima i kazao da ni ovaj put DVD Usora ne bi uspio u svojim namjerama – dolasku u Beli Manastir da nije bilo Mije Ćosića, gospodarstvenika i humanitarca iz općine Usora. Mijo Ćosić je od početka prepoznao iskrene namjere članova DVD Usora, a i sam je uvidio potrebu da na području općine živi i radi DVD.

Nazočnost na izbornoj skupštini DVD Usora je značajna stoga što je pružena prigoda da uče od DVD koji imaju bogatu dugogodišnju povijest, kao i stječu nova prijateljstava i poznanstava u regiji, istaknuo je predsjednik Dragovoljnoga vatrogasnog društva Usora Željko Joskić. Izaslanstvo iz Usore bilo je u sastavu: zapovjednik DVD Usora Josip Erceg, zamjenik zapovjednika Ivica Adžaga, tajnica Marina Rajkovača-Adžaga i vatrogasac Mato Rajkovača, koji su s ponosom predstavljali kako općinu Usora tako i sam DVD Usora. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije