Oslobođeni za ubojstvo generala Šantića

Duje Šantić: Tigar i Dudaković znaju što se dogodilo s mojim ocem

23.05.2022.
u 14:07

Županijski sud u Bihaću oslobodio je danas optužbi bivšeg zapovjednika Vojne policije Armije BiH Hamdiju Abdića Tigra i petoricu optuženih pripadnika te vojske za ubojstvo generala Hrvatskoga vijeća obrane i Hrvatske vojske, zapovjednika HVO-a u Bihaću Vlade Šantića.

Presudom je navedeno kako nije dokazano da su optuženi  počinili kazneno djelo koje im se stavlja na teret. Duje Šantić, sin generala Vlade Šantića rekao je za Večernji list kako je nažalost očekivao ovakav ishod.  

"Gdje je moj otac. Sigurno se sam ubio, raskomadao i nestao. Nisam rekao da su ga oni ubili, ali sam posve siguran da Hamdija Abdić Tigar i general Armije BiH Atif Dudaković znaju što se dogodilo s mojim ocem", rekao je Duje. 

General Šantić nestao je u noći s 8. na 9. ožujka nedaleko Bihaća nakon što su ga iz stožera HVO-a odveli pripadnici Armije BiH, te se susreo s generalom Armije  BiH Atifom Dudakovićem. Njegov nestanak i ubojstvo su tretirani kao civilno ubojstvo, a ne ratni zločin. 

 

Ključne riječi

Komentara 1

AL
Alle
07:16 24.05.2022.

Pa naravno da znaju sve je i urađeno u njihovij režiji na Dudakovičevu zapovijed

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?