HUM

Dugo pomažu potrebitima, vidjeli su svašta, ali ljudske sudbine ih i dalje diraju

15.04.2020.
u 18:51

Danas su posebno bili dirnuti posjetom jednoj gospođi koja, kako su se sami uvjerili, nema uvjete za život dostojan čovjeka.

Članovi Hrvatske Udruge Mladih u Središnjoj Bosni i ovih dana obilaze potrebite donoseći im pomoć, ali i toplu riječ i osmijeh. Udruga pomaže koliko god može, u vidu hrane, higijene i lijekova, ovisi i što je kome potrebno.

Danas su posebno bili dirnuti posjetom jednoj gospođi koja, kako su se sami uvjerili, nema uvjete za život dostojan čovjeka.

- Živi od socijalne pomoći u iznosu od 100 KM. Nema toalet, kupaonicu, perilicu rublja, a kuća je jako hladna. Rublje pere ručno, ima tzv. poljski toalet u kojem se i kupa i obavlja ostale higijenske radnje, kažu članovi udruge, dirnuti nakon ovog današnjeg posjeta o čemu donose fotografije na svojoj Facebook stranici.

- Zamislite samo kako je kada zimi treba otići u vanjski toalet. U razgovoru nam je rekla da je imala perilicu rublja, ali budući da je zimi u kući jako hladno, perilica se smrzne i nastanu kvarovi na njoj, pričaju iz Udruge dodajući kako su joj obećali pomagati koliko mogu.

- Opet u toj osobi ima toliko optimizma i radosti, tako da svi mi možemo iz njezinog primjera naučiti puno. Moli, radi i ljubi bližnjega!, dodaju iz Udruge te su se još jednom zahvalili svima koji su im pomogli na bilo koji način. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije