Crnadak i Duffy

Duffy najavio novi projekt USAID-a u BiH

Crnadak i Duffy
29.01.2016.
u 18:17

Duffy je informirao Crnatka o trenutnim aktivnostima koje USAID provodi u BiH te istaknuo novi projekt kojim se u proces jačanja proizvodnih kapaciteta u BiH nastoji uključiti bh. dijaspora

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se danas s direktorom Misije Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u BiH Peterom Duffyjem.

Crnadak je izrazio zahvalnost Duffyju na pomoći koju je USAID kroz svoje projekte pružio BiH. Naglasio je da angažman USAID-a u BiH potvrđuje posvećenost američke vlade razvoju bilateralnih odnosa između dvije zemlje.

Duffy je informirao Crnatka o trenutnim aktivnostima koje USAID provodi u BiH te istaknuo novi projekt kojim se u proces jačanja proizvodnih kapaciteta u BiH nastoji uključiti bh. dijaspora. U okviru projekta fokus će biti usmjeren na povezivanje proizvodnih kapaciteta u ruralnim područjima BiH s tvrtkama u inozemstvu.

Sugovornici su se složili da će u okviru implementacije ovog projekta značajnu ulogu imati i diplomatsko-konzularna mreža BiH. Crnadak je naglasio da Ministarstvo vanjskih poslova BiH stoji na raspolaganju kao potpora ovim i svim drugim aktivnostima koje USAID poduzima u BiH, priopćeno je iz MVP-aBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije