Prepoznajte simptome

Droga “vreba” mlade, sve prisutnija u blizini škola

19.03.2019.
u 09:22

Ovisnost o narkotičkim sredstvima bolest je koja je u posljednje vrijeme sve češća među mladima. Prije desetak godina bila je relativno rijetka u BiH u odnosu na susjedne zemlje. No danas se pretpostavlja da od nje boluje više tisuća mladih diljem BiH, piše Večernji list BiH. 

Prisutna na svakom koraku

Gotovo da nema dijelova grada u kojima se neka vrsta droge ne može pronaći, a u posljednje vrijeme sve su češći slučajevi gdje se viđa mlađe generacije u blizini obrazovnih ustanova kako je konzumiraju. Tako su mostarski policajci u nedjelju navečer sreli četiri osobe ispred Četvrte osnovne škole koje su posjedovale marihuanu. Kako je priopćeno iz policije, djelatnici Sektora krim-policije, Odjela za posebne namjene, ispred škole zatekli su S. V. (2000.), M. E. (2000.), A. Č. (1998.) i M. D. (1999.), svi iz Mostara. “Tom prilikom od istih je izuzet jedan omot loptastog oblika od papira sa sadržajem nepoznate zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu i dvije mrvilice. Nad navedenima je urađena kriminalistička obrada, a o svemu je upoznat nadležni tužitelj”, naveli su iz policije.

Podsjetimo i na nedavni slučaj kada je objavljena snimka na kojoj se vide dvojica muškaraca, od kojih se jedan drogira, a drugi “čuva stražu”. Sve se odigralo u blizini Osnovne škole Ilije Jakovljevića u mostarskom gradskom naselju Centar 2.

Suzbijanje širenja

Radilo se o starijim muškarcima koje su policijski službenici identificirali te im uputili prekršajne naloge u iznosima od 500 maraka. Kako bi se navedeni slučajevi suzbili, mostarski policijski službenici pojačali su patrole u blizini osnovnih i srednjih škola, a sve u cilju suzbijanja nelegalne distribucije opojnih droga malodobnim osobama, učenicima. Osim akcija policijskih službenika, prema riječima stručnjaka, i roditelji imaju izrazito važne uloge. - Ne zatvarajte oči, prepoznajte simptome ovisnosti kod svoga djeteta, prevladajte svoju nevjericu, strah i ljutnju - poručuju stručnjaci.•

Ključne riječi

Komentara 1

PP
ppp
16:04 19.03.2019.

Istina bi bila: Mladi "vrebaju" droge! Štaš,to vam je zapad,hoćete zapad- eto vam ga na

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije