MOSTAR

Dramska sekcija SŠ Jurja Dalmatinca Mostar uključila se u profesionalne kazališne projekte

25.01.2017.
u 11:00

Nisu samo dobri u projektiranju objekata i u oblastima geodezije, niskogradnje i visokogradnje, već uspješno plove i u glumačkim vodama. S tim će se složiti svi oni koji pogledaju bar jednu predstavu dramske sekcije Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca Mostar.

Neki će se možda i zapitati kako to idu skupa gluma i građevinska struka, ali će ih vrlo brzo u sve to uvesti članovi dramske sekcije ove škole na čelu s profesoricom Danijelom Blažević. U želji da se razbije ona već ustaljena i monotona nastavna svakodnevnica te uvede nešto kreativno, s radom je prije dvije godine krenula ova dramska sekcija koja je u kratkom razdoblju uspjela napraviti niz kvalitetnih predstava, a kao vrhunac toga je i nedavno uspostavljena suradnja s Hrvatskim narodnim kazalištem u Mostaru. Tako su se građevinari SŠ Jurja Dalmatinca dokazali i na pravim kazališnim daskama i pred brojnom oduševljenom publikom.

“Sve je krenulo od božićne priredbe prije dvije godine kada se vidjelo da u našoj školi postoji skupina učenika s glumačkim talentima. Stoga smo sve ovo i pokrenuli jer živimo u vremenu kada su školski sustavi već zastarjeli i kada se sve više cijene i traže individualnost i inovativnost. Sve što radimo isključivo ovisi o volji i entuzijazmu pojedinih učenika koji su ionako opterećeni svojim redovitim nastavnim obvezama. Uz sve to, ograničeni smo i prostorom jer u našoj školi gostuje i Srednja strojarska škola.

No, sve to kao da je motiviralo naše učenike pa smo, eto, došli i do suradnje s Hrvatskim narodnim kazalištem u Mostaru gdje je s radom započeo Dramski studio za srednjoškolce i studente. Naravno, igrati pravu predstavu i u pravom kazalištu za nas je velika stvar i nadam se ne samo nastavku suradnje naše škole i Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, već i to da će možda jednog dana u profesionalnim glumačkim vodama zaploviti i neki od naših učenika iz dramske sekcije - govori nam profesorica Danijela Blažević te dodaje kako sa svojim mladim glumcima-građevinarima priprema i nove predstave. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije