Dragan Čović

Drago mi je što je referendum iza nas, sad se okrenuti životnim temama

Dragan Čović
26.09.2016.
u 14:30

"Duboko sam uvjeren da će rezultati biti analizirani dan ili dva, a iza toga ćemo se potpuno okrenuti životnim temama'', rekao je Čović.

Dragan Čović, član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda za N1 je prokomentirao jučerašnji referendum u RS-u. On je kazao da mu je drago što je priča oko referenduma završena kako bi se svi političari u BiH mogli skoncentrirati na životne teme.

''Drago mi je što je referendum iza nas kao tema koja će zaokupljati sve nas u BiH, a i one koji su izvana zainteresirani za procese u zemlji. Duboko sam uvjeren da će rezultati biti analizirani dan ili dva, a iza toga ćemo se potpuno okrenuti životnim temama. Vjerojatno temu referenduma netko u Republici Srpskoj koristi u svoje funkcije, a što se tiče BiH dan nakon izbora, dogovoriti aktivnosti za naredne dvije godine koliko je ostalo mandata ovoj vlasti'', rekao je Čović.

Prema njegovom mišljenju, na vlastima u Republici Srpskoj je put pronalaska rješenja uz pomoć kojeg će se jučerašnji dan ipak uskladiti s odlukama Ustavnog suda.

''Ostaje jedan poseban zadatak vlasti u RS-u kako jučerašnji dan uskladiti s odlukama Ustavnog suda. Vrlo jasno, ja osobno mislim da više bilo kakvog utjecaja na domaće institucije neće imati jučerašnji dan'', rekao je za N1 Čović.

Podsjećamo, preliminarni rezultati referenduma o Danu Republike Srpske objavljeni su danas. Predsjednik Povjerenstva za provođenje referenduma u RS-u Siniša Karan objavio je rezultate o izlaznosti prema koji je na referendumu sudjelovalo 55.7 posto birača s pravom glasa (680.116 birača).

Pozitivno na referendumsko pitanje odgovorilo je: 677.722 ili 99,81% - dok je negativno odgovorilo 0,19 posto birača koji su glasovali.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije