kraljevska palača u Rijadu

Dragan Čović u službenoj posjeti Kraljevini Saudijskoj Arabiji

Dragan Čović
16.12.2015.
u 15:54

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović počeo je službeni posjet susretom sa kraljem Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom u kraljevskoj palači u Rijadu.

Kralj Al Saud je dočekao predsjedatelja dr. Čovića na trgu ispred kraljevske palače, gdje je održan svečani doček sa vojnim počastima koji je počeo intoniranjem himni Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije.

Kralj Al Saud je upoznao predsjedatelja dr. Čovića sa brojnim izaslanstvom Kraljevine.

Nakon ceremonijala dočeka, u kraljevskoj palači je održan sastanak visokih izaslanstava BiH i Kraljevine Saudijske Arabije.

Predsjedatelj dr. Čović i kralj Al Saud su ocijenili da su odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije izuzetno dobri i prijateljski, ali i da postoji prostor za unapređenje suradnje u mnogim područjima.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović zahvalio je Njegovoj Ekscelenciji Salmanu bin Abdulazizu Al Saudu za potporu koju je Kraljevina Saudijska Arabija pružila BiH, te je naglasio kako će se i dalje raditi na očuvanju dobrih odnosa, kao i na njihovom unapređivanju.

Ovo prigodom predsjedatelj dr. Čović je pozvao kralja Al Sauda u službeni posjet Bosni i Hercegovini, što je kralj i prihvatio.

Nakon sastanka održanog u čast dolaska predsjedatelja dr. Čovića, kralj Al Saud je u kraljevskoj palači organizirao svečani ručak, kojemu su nazočili brojni uzvanici iz cijele Kraljevine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?