obljetnica osnutka JP EP HZ-HB

Dragan Čović: Elektroprivreda HZ HB je uspješan nositelj razvoja našega kraja

18.11.2016.
u 07:00

Jučer je u hotelu Mepas svečano obilježena 24. godišnjica JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne. Obilježavanju je nazočio veliki broj uzvanika, a na početku se nazočnima obratio mr. sc. Marinko Gilja, generali direktor JP Elektroprivreda HZ HB.

Aktivan sudionik u razvoju

- U teškim ratnim okolnostima, domoljubnim žarom i iznimnim zalaganjem radnika, nastalo je poduzeće koje je danas ozbiljan, aktivan sudionik u razvoju i rastu gospodarstva zemlje. Od tada do danas JP Elektroprivreda HZ HB raste u svakom smislu. Imamo druge izazove u drukčijim poslovnim i društveno-političkim okolnostima. Mogu reći kako smo svih tih godina kao i danas bili spremni unaprijediti i osuvremeniti svoje poslovanje, biti i postati poslovno moderna i profitabilna, tržišno konkurentna nacionalna, regionalna, ali i europska elektroprivreda, kazao je, između ostalog, u obraćanju nazočnima mr. sc. Gilja.

Nositelj razvoja

U liberalizaciji tržišta električne energije EP HZ HB traži svoje mjesto kroz modernizaciju i planove o novim energetskim proizvodnim pogonima. Potpisani su ugovori s gospodarskim subjektima u BiH i inozemstvu. Nazočnima se prigodnim riječima obratio i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović: - U ovo vrijeme ponosa i slave, koje svake godine na poseban način obilježavamo, kako u našoj Republici Hrvatskoj tako i u našoj domovini Bosni i Hercegovini, možemo se spomenuti i uspjeha ove tvrtke. Elektroprivreda HZ HB je nositelj razvoja našeg kraja. Teško da bismo mogli osigurati uravnotežen razvoj uz sve probleme i nesavršenosti organiziranja života u BiH da nemamo i ovakvih poslovnih sustava. Uvjeren sam da je Elektroprivreda uspjela izbalansirati nemoguće poslovanje nekih poslovnih subjekata koji su jako vezani uz korištenje električne energije. Da nije bilo Elektroprivrede, teško da bismo danas mogli govoriti o tisućama radnih mjesta koje imamo, prije svega, što je postojalo razumijevanje, strateška opredijeljenost da s tim partnerima drži kvalitetne odnose. Naravno, moramo se tržišno ponašati, to nije upitno, ali s druge strane, ja sam siguran da upravo kompletan proizvodni kapacitet ovog dijela Hercegovine i Mostara, može biti uključen u sve ono što je potrebno Elektroprivredi HZ HB. Iskrene čestitke i na odricanju, davanju stabilnosti u ovim teškim vremenima, ustrajali smo i sačuvali JP Elektroprivreda HZ HB, istaknuo je, između ostalog, Dragan Čović.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije