Prodanović:

Dosta je spektakularnih uhićenja

Lazar
26.01.2016.
u 12:14

Zastupnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Lazar Prodanović izrazio je nadu da uhićenje predsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića neće imati utjecaja na parlamentarnu većinu.

Novinarima u Sarajevu iznio je stav da će ovo imati velike posljedice ukoliko to bude samo spektakularno uhićenje i ukoliko se uhićenje pokaže neosnovano, jer bi s tog stajališta trebala biti znatno veća odgovornost Tužiteljstva BiH vezano za ovaj ili bilo koji drugi slučaj.

- Bh. javnosti dosta je spektakularnih uhićenja, potrebna su konkretna djela. Nažalost, do sada nas ni Sud niti Tužiteljstvo u to nisu uvjerili - mišljenja je Prodanović.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, postupajući po nalogu Tužiteljstva BiH, uhitili su jučer Radončića zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ometanja rada pravosuđa.

On je uhićen u okviru akcije "Lutka 2" na području Hadžića. Priveden je u službene prostorije Agencije radi kriminalističke obrade. 

Na pitanje hoće li SNSD podržati imenovanja kandidata za državnog ministra prometa i komunikacija i za zamjenika ministra obrane Bakira Dautbašića i Seada Jusića, oba iz SBB-a, kada to bude na dnevnom redu sjednice, Prodanović kaže da SNSD neće podržati takva imenovanja, podsjećajući da su oni opozicijska stranka na državnoj razini.

Državna agencije za istrage i zaštitu (SIPA) poslala je pozitivan nalaz nakon završene provjere Dautbašića i Jusića. SIPA je provjeravala točnost informacija koje su oni naveli u obrascima Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Dautbašića i Jusića predložio je na navedene funkcije SBB nakon što su dosadašnji ministar prometa i komunikacija Slavko Matanović te zamjenik ministra obrane Emir Suljagić smijenjeni zbog toga što je njihova stranka, Demokratska fronta, istupila iz koalicije na vlasti.

U međuvremenu je Bakir Dautbašić uhićen s Bilsenom Šahman. Oni su osumnjičeni za ometanje rada pravosuđa u vezi s predmetom koji se vodi protiv Nasera Keljmendija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije