Inzko:

Došlo je vrijeme da se napravi pomak

INZKO
22.04.2016.
u 09:02

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko pozdravio je u intervjuu za "Dnevni avaz" intenzivne razgovore vodećih političkih stranaka u Federaciji BiH usmjerene ka pronalasku rješenja za Mostaru kako bi mogli biti održani lokalnih izbori u ovom gradu.

On je ujedno izrazio očekivanje kako će ovi razgovori dovesti do pomaka.

- Došlo je vrijeme da se napravi pomak. Sada je pažnja na političkim strankama i njihovim liderima i svi očekujemo da konačno urade ono što treba. Trenutna situacija je neodrživa. Na političkim liderima je da osiguraju postizanje i usvajanje dogovora kojim će se provesti odluka Ustavnog suda BiH kako bi Mostarci mogli uživati u istim biračkim pravima kao i drugi birači u zemlji - rekao je Inzko za "Avaz".

Inzko nije želio komentirati pojedinačne prijedloge. Međutim, naglasio je da međunarodna zajednica neće podržati podjelu Mostara.

- Mostar mora ostati jedinstvena, koherentna, multietnička jedinica lokalne samouprave, s određenim nivoom vlasti ili uprave ispod nivoa grada - kazao je on.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?