VRIJEME JE ZA DESERT

Donosimo vam recept za čarobni kolač koji je zaludio ljubitelje slatkog

23.09.2020.
u 11:48

U moru jednostavnih i brzih slastica naišli smo na recept za čarobni kolač koji je posljednjih dana itekako popularan na društvenim mrežama. Vrijedi li ga isprobati? Ako nas pitate, odgovor je - apsolutno da!

Takozvani 'čarobni kolač' dobio je naziv zbog svoja tri sloja kreme dobivena od istog sastojka. Iako ovaj kolač nije novost u svijetu slastičarstva, nedavno je dobio na popularnosti zahvaljujući food blogerici Joanni Cismari i zaljubljenicima u slatko koji ovaj kolač proteklih dana dijele na TikToku i Instagramu.

Blogerica koja se krije iza Instagram profila Jo Cooks je na svom blogu otkrila recept za ovaj jednostavan troslojni kolač i time izazvala lavinu oduševljenih reakcija. Kolač se sastoji od hrskavog vrha, kreme i biskvita, a tajna njegova okusa krije se u neujednačenom miješanju bjelanjaka sa žumanjcima koje će u ovom slučaju biti od velike koristi.

Za ovaj poprilično ekonomičan kolač potrebno vam je tek šest osnovnih sastojaka koje većina ima u svojoj kuhinji, a plus je i to što je jednostavan za pripremu.

 

Sastojci
4 jaja sobne temperature
128 g šalice šećera
8 žlica omekšalog maslaca
1 žlica ekstrakta od vanilije
105 g brašna
450 ml mlakog mlijeka
Šećer u prahu za posipanje

Priprema
1. Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva. Posudu za pečenje premažite maslacem i obložite je papirom za pečenje.

2. Odvojite žumanjke i bjelanjke. Mikserom umutite žumanjke i šećer dok ne postanu pjenasti.

3. Dodajte otopljeni maslac i vaniliju i nastavite miksati još minutu ili dvije. Dodajte brašno i dobro sjedinite sastojke.

4. Lagano miksajući, polako ulijevajte mlijeko. U zasebnoj posudi bjelanjke istucite u snijeg.

5. Na kraju ručno, laganim pokretima, umiješajte bjelanjke u smjesu sa žumanjcima i brašnom, no pripazite da ih ne razbijete u potpunosti. U smjesi moraju ostati vidljivi bijeli tragovi.

6. Kolač pecite oko 40 minuta ili dok na površini ne poprimi zlatnu boju.

7. Kolač pospite šećerom u prahu i poslužite ohlađenog uz dodatak kuhanog voćnog sirupa od smrznutog bobičastog voća.

U slast!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije