Doznajemo EK pred BiH postavio konkretne zadaće

Donijeti novi zakon o PDV-u i uskladiti politiku trošarina s EU

08.07.2016., Garesnica, Kaniska Iva - Na OPG-u Agro Puskaric iz Kaniske Ive, kao najvecem proizvodjacu bijelog luka, cesnjaka, cije se proizvodne povrsine prostiru na 30-tak hektara, u tijeku je vadjenje i rucno vezanje cesnjaka koje obavljaju brojni sezo
26.09.2016.
u 09:14

Europska komisija očekuje od BiH da u idućem razdoblju ispuni niz obveza koje su definirane na prvim sastancima Pododbora za trgovinu, industriju, carinu i oporezivanje i Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Uvjeti za BiH

Operativni zaključci s ovih sastanaka dostavljeni su svim razinama vlasti na koje se odnose obveze i o njihovu ispunjenju umnogome će ovisiti daljnji razvoj odnosa s EU i samo približavanje članstvu u Uniji.

Kada je u pitanju kretanje roba, a s obzirom na buduće sudjelovanje BiH u jedinstvenom tržištu EU, Komisija je pozvala BiH da uspostavi potpuno funkcionalan unutarnji jedinstveni ekonomski prostor. To podrazumijeva uklanjanje svih nepotrebnih administrativnih, pravnih i tehničkih prepreka slobodnom kretanju roba u državi. Traži se i harmonizirani pristup usklađivanju s acquisom EU.

- Komisija pozdravlja aktivnosti u sklopu međunarodne suradnje u pogledu infrastrukture kvalitete, kao i unutarnju suradnju u oblasti nadzora nad tržištem i standardizacije, te naglašava važnost osiguravanja kapacitete i jačanja sveukupne suradnje među relevantnim institucijama, uključujući imenovanje Vijeća za mjeriteljstvo i Vijeća za standardizaciju, navodi se u zaključcima Pododbora.

Od BiH se traži, kako se navodi u dokumentima u čijem smo posjedu, da Komisiji u pisanoj formi dostavi ažurirana izvješća o broju europskih standarda usvojenih u BiH, koji će biti uključeni u izvješće

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?