stambena gradnja

Donedavni većinski vlasnik prodao udio u Kramaru i pokrenuo velike investicije u tri države

Foto: biznisinfo.ba
1/3
10.07.2023.
u 17:51

Kompanija Luxury gradnja u Širokom Brijegu osnovana je da bi i u poslu stambene gradnje bili “za klasu bolji” i kako bi nastavili uspješno poslovanje u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Kompanija Luxury gradnja u Širokom Brijegu osnovana je da bi i u poslu stambene gradnje bili “za klasu bolji” i kako bi nastavili uspješno poslovanje u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Njen vlasnik, osnivač i donedavno većinski vlasnik poznate tvrtke AS Kramar koja se bavi prodajom automobila, u ovaj posao unio je svoje dugogodišnje iskustvo kako bi Luxury Gradnja postala sinonim za kvalitetu, dugotrajnost i moderna rezidencijalna rješenja.

Direktor tvtke Kristijan Dugandžić u razgovoru za BiznisInfo.ba otkriva na kojim sve projektima rade, a koje imaju u planu.

Prvenstveno, tu je projekt izgradnje kompleksa u Makarskoj koji će biti nešto posebno.

– To je kompleks zatvorenog tipa, u biti investicijski projekt gdje će kupci također imati mogućnost da poslije stanove daju u najam i imaju jako dobar povrat investicije. Znači, mi kao tvrtka ćemo kupcima ponudit mogućnost daljeg rentanja stanova ako kupac to želi, i npr. kupac može reći kada želi biti na odmoru u stanu i tada on neće biti u renti – kazao je Dugandžić.

 

Foto: biznisinfo.ba

Kompleks će imati dva velika bazena koji su po 15 metara, objekt Hills 2 Spa centar i dječiju igraonu, a pored bazena gosti će imati i koktel bar, tako da kupci neće morati ići izlaziti iz kompleksa jer će sve sadržaje imati u njemu. Također sva parkirna mjesta su u garažama.

– Kompleks se trebao graditi u tri faze, prvi objekt koji je krenuo u ožujku s radovima ima rok završetka pred sezonu 2025 godine, i tek tada smo trebali krenuti s gradnjom drugog objekta. Međutim prvi objekt je pušten u prodaju 4. svibnja 2023. i do sada je prodano 85 posto stanova tako da smo promijenili plan i drugi objekt se odmah gradi. Tako da o prodaji je suvišno pričati jer se nismo nadali ni blizu ovome, da je do sada postignuto 30 posto od ovog rezultata bili bismo zadovoljni – navodi sugovornik.

 

Foto: biznisinfo.ba

 

Kada je riječ o klijenteli, on navodi da u ovim objektima kupuju kupci različitih staleža jer su cijene 90 posto stanova od 3.300-3.800 eura, a imaju posebne prednje penthouse koji su od 4.100-4.700 eura.

Prema njegovim riječima, gledajući npr. cijene stanova u Sarajevu, onda je ovaj projekt za Hrvatsku i Makarsku i jeftin, jer luksuzni projekti u Sarajevu postižu veće cijene.

Govorio je i o drugim aktualnim projektima.

– Naši trenutno aktualni projekti su poslovno stambeni objekt na osam etaža u Posušju (BiH), stambeni objekat u Podgorici (Crna Gora), tri stambena projekta u Zadaru (Hrvatska) i naravno projekt u Makarskoj. Po pitanju novih planova cilj nam je u Sukošanu, dakle također u Zadru, do 15. studenoga 2023. godine krenuti četiri stambena objekta prvi red do mora, i sljedeće godine pokrenuti projekt u BiH u Širokom Brijegu u centru grada, koji će biti jako veliki izazov iskreno i za nas – rekao je Dugandžić.

 

Foto: biznisinfo.ba

 

Prema njegorim riječima, tržište nekretnina u Hrvatskoj će realno možda još malo rasti i to objekti koji su “napucani”, ali tržište starogradnje nije realnih cijena jer je gotovo pa ista cijena novogradnje i starogradnje.

– S druge strane kada pogledate cijene u  ostalim Zemljama u EU Hrvatska je još jako jeftina za te klijente iz EU, a svi lete u Hrvatsku, tako da je to tržište trenutno najbolje za ulaganje i za investitore i kupce tj. daleko najsigurnije posebno kada je u pitanju more, gdje kupci u svakom trenutku mogu iznajmiti stan. I dan danas se gradi manje nego što ima potražnje – zaključio je Dugandžić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?