Ogroman uvoz

Domaći ajvar pravi se od uvozne paprike

kajenska paprika
Nino Šoštarić
Autori: VLm, Glas Srpske
13.08.2015.
u 17:17

Domaće tvornice iz prehrambene industrije i ove godine su prinuđene uvoziti ogromne količine povrća, jer s polja u RS ne mogu zadovoljiti potrebe ni kada je u pitanju količina, niti kvalitet.

Već prvi kamioni natovareni paprikom "rogom", ključnom sirovinom za proizvodnju ajvara, pokazali su da prerađivači ne mogu računati ni na potrebne količine, niti na kvalitetu. Zbog toga će se, kao i prethodnih godina, morati okrenuti uvozu.

Direktor prodaje "Vitaminke" iz Banjaluke Pero Marić kaže da otkupljuju sirovine na području Semberije, ali da se radi o malim količinama koje ni približno ne mogu podmiriti njihove potrebe.

- Paprike "roge" uglavnom uvozimo iz Makedonije i Srbije. Pristigle su nam prve ovogodišnje pošiljke paprika iz Bijeljine, ali su mnogo sitnije i nekvalitetnije u odnosu na uvozne. Vjerojatno je razlog suša, kaže Marić i dodaje da isti problem ima i bijeljinska firma "Sava".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?