Naslovnica Vijesti

Dom naroda treba bit ravnopravan zastupničkom domu i u FBiH i na državnoj razini

04. travnja 2018. u 21:55 2 komentara 1200 prikaza
Božo Ljubić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na sastanku bošnjačkih političkih stranaka sa stranim veleposlanicima u našoj zemlji kazano je kako u obzir dolazi samo popis iz 1991. i kako Dom naroda u FBiH treba izjednačiti s Domom naroda u Republici Srpskoj. Ove navode za Dnevnik.ba komentirao je Božo Ljubić, zastupnik u Hrvatskom saboru i predsjednik Glavnog Vijeća Hrvatskog narodnog sabora.

"Naša stajališta  su jasna, i mene i cijelog HNS-a", kaže Ljubić komentirajući navode donešene na sastanku bošnjakih političkih stranaka s veleposlanicima Cormack i Wigemarkom.

"Dom naroda treba bit ravnopravan zastupničkom domu i u FBiH i na državnoj razini", kaže Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora i dodaje: "Kad je u pitanju popis stanovništva, besmisleno je pozivanje na onaj iz 1991. jer postoji popis stanovništva iz 2013.", kaže on.

Mi se zalažemo za izvorna daytonska načela, jedini ustupak koji bi bili spremni napraviti je onaj koji ide u smjeru da se uloga Doma naroda FBiH na neki način valorizira i da taj dom bude ravnopravan kada se donose odluke i o Vladi Federacije i predsjedniku Federacije", kaže on.

Također, Ljubić za Dnevnik.ba naglašava i to kako se HNS zalaže za legitimnost Vijeća naroda u RS-u.

"Mi nismo protiv legitimnosti Vijeća naroda u Republici Srpskoj, međutim to nije pitanje moje apelacije i onoga na što se ona odnosi", rekao je on.

  • normalan95:

    Dejton kaže zaštita nacionalnih interesa naroda i građana BiH - nikako zašttita vitalnih interesa HDZ-a i UZP-a!

  • brodarevac:

    Ljubiću bili ti da vladaš većinom ili da štitiš vitalne nacionalne interese to je naveće pitanje. Ako bi da štitiš vitalne nacionalne interse tu je dom naroda ako bi da vladaš većinom tu ti je Hrvatska od koje i onako ... prikaži još! dobijaš novac za rad u parlamentu što nigdje na svijetu nema hoš biti predsjednik veća u BiH ok ako ne prođeš moš bit parlamentarac u RH.