izvanredna sjednica

Dom naroda PFBiH sljedeći tjedan o rebalansu proračuna i 'koronazakonu'

25.04.2020.
u 11:25

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH u utorak će održati izvanrednu sjednicu na kojoj se treba izjasniti o rebalansu ovogodišnjeg proračuna Federacije BiH, koji iznosi 5,5 milijardi KM, što je za 11 posto više od dosadašnjeg ukupnog iznosa.

Planirano je 500 milijuna KM u fondu za stabilizaciju gospodarstva, koji će poslužiti za primjenu zakona o ublažavanju negativnih ekonomskiih posljedica u uvjetima pandemije, o kojem će također glasovti izaslanici.

Ovaj zakon poznatiji kao „koronazakon“ predviđa, između ostalog, subvencioniranja doprinosa za obvezna osiguranja, obustavu obračuna i plaćanje zatezne kamate na javne prihode, prekid svih upravnih, parničnih, izvanparničnih i izvršnih postupaka za vrijeme stanja nesreće, kao i uspostavu Garancijskog fonda.

S obzirom na to kako je rebalans proračuna, kao i „koronazakon“ već odobrio Zastupnički dom, ukoliko budu izglasani i u Domu naroda bit će omogućeno da stupe na snagu.

Na dnevnom redu je i odluka o davanju suglasnosti na izmjene i dopune Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH za 2020. godinu, izmjene i dopune Finansijskog plana Federalnog fonda solidarnosti, te na Odluku o načinu izvršavanja rebalansa Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH za 2020. godinu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?