Ministar u BiH

Dok branitelji traže njegovu smjenu, Matić u Sarajevu

Predrag Matić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
28.10.2014.
u 13:39

Republika Hrvatska identificirala je preko 80% ekshumiranih osoba, što je izrazito visok postotak i u svjetskim razmjerima - kazao je Matić

Ministar branitelja Predrag Matić, čiju smjenu traže branitelji okupljeni pred zgradom Ministarstva u Zagrebu, danas se u glavnom gradu BiH Sarajevu sastao sa šefa Programa za zapadni Balkan Međunarodne komisije za nestale osobe Matthewom Hollidayjem.

Iz Ministarstva branitelja izvijestili su da se razgovaralo o zajedničkom projektu identifikacije koji su pokrenule Hrvatska i ICMP. Matić je kazao da "suradnja ostvarena s ICMP-om pridonosi učinkovitosti procesa identifikacije u Republici Hrvatskoj, ali i u susjednim državama.

"Hrvatska je identificirala je preko 80% ekshumiranih osoba"

- Republika Hrvatska identificirala je preko 80% ekshumiranih osoba, što je izrazito visok postotak i u svjetskim razmjerima - kazao je Matić. Obojica su istakli važnost uspostavljanja "Regionalne liste nestalih osoba" koja bi trebala pomoći u utvrđivanju konačnog broja nestalih u ratovima 90-ih u državama bivše Jugoslavije.

Matić je u posjet ICMP-u došao u pratnji Ivana Grujića, pomoćnika ministra branitelja na čelu Uprave za zatočene i nestale i predsjednika Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za zatočene i nestale te gospođe Višnje Bilić, tajnice Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za zatočene i nestale i načelnica Sektora za traženje osoba zatočenih i nestalih u Domovinskom ratu.

Komentara 1

Avatar bucalo
bucalo
22:41 28.10.2014.

doslo govno da se izjada helezu oba su pala

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?