Čović - Shah

Dogovoreno jačanje suradnje između BiH i države Perak

Čović - Shah
04.11.2015.
u 14:15

Govorilo se o mogućnosti gospodarske suradnje, s obzirom na to da Perak ima razvijenu automobilsku industriju

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se u Maleziji s Njegovim Veličanstvom dr. Nazrinom Muizzuddinom Shahom, sultanom Federalne države Perak. Perak je jedna od 13 federalnih država koje sačinjavaju Maleziju, te je četvrta po veličini. Ova država je ustavna monarhija, s ustavno nasljednim vladarima.

Na susretu je bilo govora o mogućnosti gospodarske suradnje, s obzirom na to da Perak ima izuzetno razvijenu automobilsku industriju, kao i industrijsku proizvodnju gume.

Sultan Shah je pozdravio sve napore koje bi trebale učiniti obje zemlje na jačanju međusobnih odnosa na svim poljima, te eventualne mogućnosti donatorske potpore projektima od društvenog značaja.

Na kraju susreta Čović je zahvalio Njegovom Veličanstvu za srdačnu dobrodošlicu, te podupro sve inicijative koje će doći s jedne ili druge strane na jačanju međusobne suradnje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije