usora

Dogovoreni okviri i konkretni načini suradnje

24.06.2017.
u 10:10

 Članovi DVD Usora znaju prepoznati pravu prigodu da svojim humanim i volonterskim radom pomognu one kojima je pomoć potrebna pa je stoga održan sastanak sa župnikom Župe Sv. Josipa u Tesliću, vlč. Ivanom Ravlić. Razlog posjeta predsjednika Dragovoljnoga vatrogasnog društva Usora Željka Joskić i zapovjednika Josipa Erceg kod župnika Župe Sv. Josipa u Tesliću, vlč. Ivanom Ravlića jeste pružena pomoć od strane DVD Usora župi i župljanima iz Teslića.

Činjenica je da je u župi Teslić od prijeratnih par tisuća Hrvata ostalo samo par stotina i to uglavnom bolesnih i starih župljana o kojima se skrbi duhovni otac vlč. Ivan Ravlić, poznat u cijelom Usorskom dekanatu kao i u Vrhbosanskoj nadbiskupiji kao veliki borac za prava ugroženih i obeshrabrenih. U tome srdačnom i nadasve konstruktivnom razgovoru predsjednik DVD Usora Željko Joskić je upoznao vlč. Ravlića da još od osnutka Hrvatskog sokola Usora, poglavarstvo društva u svome projektu ima obnovu kapelice posvećene Sv. Ivanu Krstitelju koja je napravljena u prošlome stoljeću, točnije 1930. godine i devastirana je u proteklome ratu.

Velečasni Ivan Ravlić je veliki humanista, stoga će zajedno s DVD Usora učiniti sve da se kapelica napokon obnovi. Župnik župe Sv. Josipa u Tesliću, vlč. Ivanom Ravlić se toplo zahvalio i Hrvatskom sokolu Usora kao i DVD Usora i prihvatio poruku prijateljstva od ova dva društva iz Usore na obostrano zadovoljstvo.

U daljnem razgovoru dotakli su se teme vezane za list V’SOR koje je Hrvatski sokol Usora počeo izdavati u Usorskom dekanatu kao i list “Mir“ kojeg izdaje vlč. Ravlić te da uz uzajamnu pomoć oba lista žive i nadžive svoje tvorce.

Zapovjednik Dragovoljnoga vatrogasnog društva Usora Josip Erceg se zahvalio vlč. Ravliću što je saslušao kroz kakve sve probleme prolaze ova društva u nadi da će ovo druženje uroditi plodom. Nakom dugotrajnoga i, u pozitivnom smislu, iscrpnoga razgovora dogovorili su se okviri i konkretni načini suradnje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije