Vlada nastavlja raditi

Dogovor načelno postignut

trojka
Foto: agencije
19.05.2015.
u 16:50

Na sastanku između Bakira Izetbegovića i Željka Komšića, a kojem je dijelom prisustvovao i Dragan Čović, postignut je dogovor za deblokadu rada Vlade FBiH. Lider DF-a je kazao da je dogovoreno da će već na idućoj sjednici Vlade na dnevnom redu biti pet ili šest poduzeća u kojima Vlada FBiH ima svoj kapital, a koja negativno posluju te će se izvršiti smjena upravljačkih struktura.

Usporedno s tim rad ovih poduzeća provjerit će i financijska policija.

Komšić je dalje kazao novinarima kako cijeli sukob u Vladi FBiH nastao na kolegiju prije održavanja prošle sjednice Vlade, a na kojem su prema njegovim riječima prisustvovali ministri HDZ-a i SDA, ali ne i DF-a.
Komšić je istaknuo da je nakon toga, dobio informaciju da je negdje puklo i da ministri HDZ-a neće više dolaziti na sjednice.

Čović je pak kazao kazao kako je prisustvovao dijelu sastanka između Izetbegovića i Komšića, ustvrdivši da ima osjećaj da je dogovor postignut, ali da će se to znati tek na sjednici Vlade FBiH.

Izetbegović je jučer, nakon sastanka s Čovićem, rekao kako on podržava opravdani Čovićev zahtjev o imenovanju rukovodstava tvrtki gubitaša u FBiH kao što su Aluminij i Elektroprivreda HZHB, ali i svih drugih gubitaša.

Komentara 1

RO
rosa
23:15 19.05.2015.

Lopov do lopova.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?