INTERA

Dodjeljeni certifikati polaznicima obuke CNC operatera

intera
19.12.2016.
u 14:49

U prostorijama INTERA Tehnološkog Parka održana dodjela certifikata polaznicima devetog ciklusa obuke CNC operatera u INTERA HTEC CNC centru. Dodjeli su nazočili predstavnici INTERA Tehnološkog Parka, predavači i polaznici obuke.

Polaznicima obuke uručeni su certifikati o ospješno završenom tečaju za profil CNC operater nakon tromjesečne teorijske i praktične obuke koja se odvijala na najsuvremenijim industrijskim CNC strojevima. U sklopu obuke polaznici su osposobljeni za samostalno rukovanje CNC glodalicom i CNC tokarilicom. Do sada je u INTERA HTEC CNC centru kroz 9 organiziranih ciklusa obuku prošlo preko 100 polaznika. 

U međuvremenu je u prostorijama tehnološkog parka održano nekoliko intervjua između polaznika i predstavnika tvrtki što je rezultiralo zapošljavanjem preko 60% polaznika.

Novi, deseti ciklus obuke CNC operatera počinje 23.01.2017. godine. Prije samog početka obuke, INTERA TP organizira besplatna probna predavanja u četvrtak, 12.01.2017. godine, koja imaju za cilj da potencijalni polaznici dobiju uvid u ono što im se kroz obuku nudi, priopćeno je iz INTERA Technology Park Mostar. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?