PONOVO

Dodiku prijete smrću zbog pisma potpore Izraelu

Milorad Dodik
Davor Javorović/Pixsell
16.07.2014.
u 09:05

Prijeteće poruke i ranijih godina su upućivane političkim liderima u BiH i uglavnom su bile poslane od bh. dijaspore

Na web-stranici Vijestiummeta.com, za koju sigurnosni stručnjaci tvrde da je bliska vehabijskom pokretu u BiH, kao i na Facebook stranici te web-stranice, više forumaša je komentarima zaprijetilo smrću Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske.

Ispod vijesti “Dodik uputio pismo podrške Izraelu” nanizali su se brojni komentari prijetećeg sadržaja, pa je tako izvjesni Ammar Ramljak sa svog Facebook profila poručio: “I tvoja će glava uskoro biti otkinuta, psu jedan”.

Brojne prijetnje

Iako je riječ o komentarima koji su postavljeni još 12. srpnja, administratori ove stranice, na kojoj se svakodnevno promoviraju ideje radikalnog islama, još nisu obrisali sporne natpise. Ovo nije prvi put da su prijetnje smrću upućene Miloradu Dodiku, a prijetnje likvidacijom su dobivali i ostali politički lideri u BiH. - Čekat ćemo vas u zasjedama oko Sarajeva, na cestama Banja Luka - Beograd, na svim pristupima Banjoj Luci, na granici prema Srbiji, kao i Beogradu gdje idete po svoje mišljenje. Smrt hitno za Čovića, navodi se, između ostaloga, u prijetećem pismu koje je prije nekoliko godina upućeno Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku. Prijetnja Nebojši Radmanoviću stigla je u vrijeme inauguracije Predsjedništva BiH i odmah je prijavljeno nadležnim agencijama koje su mu povećale mjere sigurnosti.

Prijetnje iz dijaspore

Prijetnje su uglavnom stizale iz dijaspore gdje su registrirana određena udruženja koja su u javnost izlazila s ovako radikalnim stavovima i atentatorskim planovima.

Zanimljivo je kako se uvijek ovakvi događaju pojavljuju nekoliko mjeseci prije izbora ili pak za vrijeme pregovora o formiranju vlasti. Ovakvi događaji su još jedan pokazatelj stvarnog stanja u Bosni i Hercegovini, te da su ratno naslijeđe i ideje još uvijek na snazi. Istražne agencije nisu uspijevale procesuirati autore prijetećih pisama i poruka, a s obzirom kako su zadnje prijetnje Dodiku upućene preko društvenih mreža, istražiteljima ne bi trebao biti problem autor spornih redaka.

Ključne riječi

Komentara 3

KR
kršnik
12:38 16.07.2014.

Izgleda da pojedini političari nemaju potrebe trovati svoju mladost demagogijama.

ZE
zebac
21:14 16.07.2014.

ima pravo čovik navijat za kog oće

CO
cope
19:25 17.07.2014.

Pred izbore ovoga majmuna ce napasti 100000 Arapa koji dolaze da se nasele u BIH,zatim 100,000.000 Turaka,1,000.000 Palestinaca,2,000.000 Bosnjaka I clanovi opozicioni stranaka u manjem BIH entitetu.Tako da do oktobra I izbora od njega ce ostati samo cipele.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije