Banjaluka

Dodikovim obraćanjem počela posebna sjednica NSRS o Srebrenici

14.08.2018.
u 10:36

Na zahtjev predsjednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika u Banjaluci je danas počela posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (RS), na kojoj će biti razmatrana Informacija o Izvješću Povjerenstva o događajima u i oko Srebrenice u periodu od 10. do 19. srpnja 1995. godine.

Bošnjački poslanici ne podržavaju raspravu o ovoj temi, te ukazuju da se genocid u Srebrenici ne može osporiti, jer je potvrđen sudskim presudama.

Osim Dodika, parlamentu će se obratiti i Dragan Mikerević, koji je bio predsjednik Vlade RS 2004. godine, kada je usvojeno izvješće Povjerenstva za Srebrenicu, kao i tadašnji entitetski predsjednik Dragan Čavić.

Sjednici ne nazoče članovi Povjerenstva za Srebrenicu, a u saopćenju su istaknuli da je informacija o kojoj će se raspravljati u parlamentu „površna“.

Pitaju i zašto na zasjedanje nisu pozvani predstavnici radne grupe, koja je sačinila spisak od oko 22.000 pripadnika bivše Vojske RS koji se dovode u vezu s  dešavanjima u Srebrenici u srpnju 1995. godine.

Dodik je sjednicu parlamenta zatražio nakon što je predsjednica Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenice i Žepe" Munira Subašić predala taj spisak njemačkom tužitelju. Dodik tvrdi da je „informacija Povjerenstva za Srebrenicu puna netočnosti“ i da međunarodno povjerenstvo treba utvrditi i stradanja Srba na tom području.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?