Posjetio Novi grad

Dodik: Želi se nametnuti situacija da svaki niži organ bude podložan odlukama i naređenjima s razine BiH

Milorad Dodik
13.12.2015.
u 15:05

Dodik je akciju SIPA-e i Tužiteljstva BiH u Novom Gradu okarakterizirao kao događaj koji izlazi iz dosadašnje uobičajene prakse, koja je podrazumijevala koordinaciju

Predsjednik entiteta RS Milorad Dodik izjavio je danas da je sigurnosna situacija stabilna što podrazumijeva normalno obavljanje poslova državnih organa i institucija.

Dodik je, nakon sastanka u Novom Gradu s načelnikom općine Snježanom Rajilić i lokalnim dužnosnicima kojem je prisustvovao i ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač, naveo kako ni u Novom Gradu nije narušena sigurnosna situacija, prenosi Srna.

Dodik je akciju SIPA-e i Tužiteljstva BiH 10. prosinca u Novom Gradu okarakterizirao kao događaj koji izlazi iz dosadašnje uobičajene prakse, koja je podrazumijevala koordinaciju, a što je bit odnosa u BiH. 

Pojasnio je kako na ovaj način "BiH želi nametnuti princip subordinacije i situaciju da svaki niži organ treba biti podložan odlukama i naređenjima s razine BiH", rekao je Dodik. 

Dodik je ponovio da Ustav BiH nije predvidio postojanje Suda BiH, Tužiteljstva BiH i SIPA-e, te da, ustvari, BiH želi dođi do veće pravne snage. 

Nakon sastanka s općinskim rukovodstvom Dodik je s ostalim dužnosnicima posjetio Policijsku stanicu u Novom Gradu, gdje se sastao s načelnikom CJS Prijedor Daliborom Ivanićem i komandirom Policijske stanice Zoranom Kutanjcem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?