predsjednik rs

Dodik: Uvijek su nas htjeli razdvojiti od Srbije, kako bi lakše manipulirali

Milorad Dodik
24.06.2018.
u 15:25

Uvijek su nas htjeli razdvojiti od Srbije, kako bi lakše nama manipulirali

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da "neće dozvoliti da Srpska u bilo kakvim odnosima u BiH umanji svoja prava, jer na to nema pravo pred onima koji su živote dali u proboju Koridora, ali i tijekom cijelog proteklog rata, te pred stradalima u Jasenovcu, raznim jamama, kao i prilikom prelaska planina u Albaniji".

Dodik je istaknuo da je vojna operacija "Koridor 92" velika pobjeda koja je sinonim za postojanje Republike Srpske, za njeno teritorijalno objedinjavanje i spajanje sa Srbijom, javlja Srna. 

On je na obilježavanju operacije "Koridor 92" na Dugoj Njivi kod Modriče poručio da je srpskom narodu na prostorima Krajine, Posavine, Semberije, Romanije, Hercegovine i drugih krajeva uvijek bilo važno da bude povezan sa Srbijom.

"Uvijek su nas htjeli razdvojiti od Srbije. I onda kad smo naivno vjerovali da nam čine dobro, zato su kroz povjest uvijek činili sve u funkciji tog razjedinjenja. Nakon oslobađanja od Turaka, Austrougari su uz Drinu naseljavali Bošnjake, samo da bi razdvojili Srbe kako bi nas zvali bosanskim, hrvatskim, pa zamislite i srbijanskim Srbima govoreći da nismo jedan narod, nego da smo odvojeni, razdvojeni, smanjeni i umanjeni, kako bi lakše nama manipulirali i kroz povjest i ratove gotovo nas prepolovili", rekao je Dodik.

On je naveo da su Srbi objedinjeni u svojoj povjesnoj želji za slobodom preživjeli, opstali i doveli sve u poziciju da danas imaju dvije države - Srbiju i Republiku Srpsku.

"Stradanja su ogromna, mnogo je naših sunarodnika ubijeno samo zato što su Srbi, mnogi su stradali samo zato što su vjerovali u Srpsku pravoslavnu crkvu, što su imali krsnu slavu. Zato je trebalo da budemo očišćeni", naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, Srbi su u 20. stoljeću uložili mnoge iluzije oslobodivši Srbiju i mnoge krajeve bivše Jugoslavije i kao državotvorni narod poklonili slobodu i Hrvatima i Slovencima i muslimanima, koji su s druge strane, u drugoj Jugoslaviji pravili pretpostavke za svoje države i sanjali da će Srbi biti satjerani u ono što se zove beogradski pašaluk.

Dodik je naglasio da se na to nije pristajalo, te je, kao predsjednik Republike, izrazio veliku zahvalnost svim prethodnim rukovoditeljima, komandantima i vojnicima, "od Radovana Karadžića i generala Ratka Mladića, pa do svih drugih zato što su poveli srpski narod".

Dodik je rekao da Srbi nisu ugrožavali slobode niti Bošnjaka, ni Hrvata ni Slovenaca, te da su svi oni, iako poraženi u velikim ratovima, bili integrirani u političke sustave vlasti i polako preuzeli vlast i definirali nacionalne politike i doveli do raspada Jugoslavije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?