Predsjednik RS-a i SNSD-a

Dodik: U ponedjeljak ili utorak po hitnom postupku bit će usvojene trošarine

 Milorad Dodik
07.04.2017.
u 14:25

Predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik uvjerava da će izmjene i dopune Zakona o trošarinama u BiH biti usvojene u ponedjeljak ili utorak u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Kaže da zna i satnicu kada će do toga doći i siguran je da će biti izglasane u izvanrednoj proceduri.

Obaviješten je, navodi, da postoji većina koja će u Zastupničkom domu usvojiti danas utvrđeni novi set zakona.

- Dom naroda parlamenta BiH je usvojio novi prijedlog izmjena i dopuna Zakona o trošarinama, koji je danas utvrdilo Vijeće ministara BiH na izvanrednoj sjednici, a bit će usvojene i u Zastupničkom domu - rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci navodeći da će poslanici njegove stranke prisustvovati sjednicama i glasati kada god je to, kako tvrdi, u interesu RS-a.

Najavio je da će proračun za poljoprivrednike u RS-u biti povećan za još 10 milijuna KM, koji po osnovu podsticaja dobivaju 60 milijuna KM godišnje, te da neće plaćati skuplje gorivo, a čija cijena će biti povećana izmjenama Zakona o trošarinama za dodatnih 15 feninga iz trošarina na naftu i naftne derivate za izgradnju autocesta i cesta.  

Dodaje da to jeste "udar“ za građane, ali nije veliki, jer je cijena nafte bila ranije mnogo skuplja, a nije bilo poskupljenja.

Naveo je i da RS nije pred bankrotom, kao što neki tvrde.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?