Predsjedatelj Predsjedništva BiH

Dodik u Bruxellesu uručio odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika EK

Fena
04.03.2019.
u 13:19

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik uručio je danas u Bruxellesu odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Europske komisije potpredsjednici Europske komisije i visokoj predstavnici EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federici Mogherini i komesaru za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesu Hahnu.

Bosanskohercegovačke institucije završile su odgovore na dodatnih 655 pitanja iz Upitnika Europske komisije koji su utvrđeni i usuglašeni u tijelima Mehanizma koordinacije.

Odgovore na dodatna pitanja zatražila je Europska komisija kao pojašnjenje odgovora na prvobitnih 3.242 pitanja iz Upitnika.

Ukupno je odgovoreno na 3.897 pitanja, a svi odgovori sadržani su na 23.000 stranica, na njih je odgovaralo 1.500 državnih službenika koji su bili podijeljeni u 35 grupa.

Na osnovu tih odgovora europske institucije trebale bi dati mišljenje o dodjeli kandidatskog statusa BiH za članstvo u Europskoj uniji, a bh. dužnosnici istaknuli su da je tim činom ispunila sve uvjete koje su bili potrebni za dobijanje tog statusa.

Nakon današnjeg čina predviđeno je obraćanje Hahna i Dodika.

Dodik se prethodno susreo s potpredsjednicom Europske komisije i visokom predstavnicom EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federicom Mogherini i komesarom Hahnom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije