posjet Turskoj

Dodik: Turska se prema cijeloj BiH odnosi na jednak način

02.05.2019.
u 20:21

Veliki putevi, poput onoga koji će biti izgrađen između Beograda i Sarajeva, služe da ljudi dolaze, a izgradnja autoputa Beograd-Sarajevo će biti doprinos Turske u smislu povezivanja Istoka i Zapada - izjavio je danas u Ankari predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik na službenoj press konferenciji nakon sastanka s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom, javlja Anadolu Agency (AA).

Dodik je ukazao na značaj danas potpisanih sporazuma, a radi se o revidiranom Ugovoru o slobodnoj trgovini te Memorandumu o razumijevanju u vezi s izgradnjom autoputa Beograd-Sarajevo.

On je izrazio zadovoljstvo bilateralnom suradnjom između BiH i Turske kazavši da Turska podržava eroatlanski put BiH, "što je razumljivo, jer je i sama članica NATO-a".

On je kazao i da su danas razumjeli da je jako važno što prije formirati vlast.

Dodik je podsjetio i da BiH ima formaliziranu suradnju s NATO-om, prvenstveno kroz Partnerstvo za mir.

- Veoma je važno što smo danas ovdje postavili pitanje uključivanja BiH na Turski tok, što će elimirati probeme i zagađenja - rekao je Dodik, podsjetivši na značaj projekta Turski tok za ekonomski razvoj, ali i ekologiju.

Zahvalio je Erdoganu zbog zalaganja za stabilnost i mir u BiH i cijeloj regiji.

- Turska se prema cijeloj BiH odnosi na jednak način - rekao je Dodik i podsjetio da turska Ziraat Banka djeluje u oba entiteta i da je nedavno kupila obveznice vlade entiteta Republika Srpska, što govori o jačanju povjerenja.

Dodik je pozvao Erdogana da u tijeku ove godine posjeti BiH.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan i predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik potpisali su danas u Ankari revidirani ugovor o slobodnoj trgovini između dvije države.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije