Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: RS nikoga ne napada, ne želi ništa od FBiH, samo tražiti ono što joj pripada

Milorad Dodik
16.02.2020.
u 10:52

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska nikoga ne napada, ne uvjetuje i ne želi ništa od Federacije BiH, ali ima pravo tražiti ono što joj pripada.

Dodik je za TV Prva rekao kako Srpska ima pravo na političku i institucionalnu borbu protiv štetnih odluka koje Ustavni sud BiH u kontinuitetu donosi. Posljednja u nizu takvih odluka odnosi se na poljoprivredno zemljište i njome je pređena crvena crta, poručio je Dodik.

- Moguće je institucionalno rješenje pod uvjetom da se Ustavni sud riješi zakonom, a ne da bude kao "nenavođena raketa za koju nikada ne znaš gdje će udariti". Nema zakona o Ustavnom sudu nego pravila koja je sam sud donio pod nadzorom međunarodne zajednice - rekao je on, javlja RTRS.

Dodik je naglasio kako troje stranih sudaca, zajedno s dvoje Bošnjaka, nastavlja praksu visokih predstavnika koji su donosili odluke protiv Republike Srpske i Srba.

On je naveo da je Ustavni sud BiH prvo osporio simbole Srpske - grb i himnu, a zatim je pokušao da ospori i 9. siječnja - Dan Republike Srpske, te kako posljednja odluka o poljoprivrednom zemljištu predstavlja kontinuitet osporavanja Srpske i njezinih prava.

- Ustavni sud je okupacijski sud i ovom odlukom prijeđena je crvena crta. Ukoliko pustimo da ovo ide dalje, već danas smo zatvorili vrata Republici Srpskoj - istaknuo je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH poručio je da strani suci moraju otići iz Ustavnog suda, jer međunarodna zajednica već 25 godina radi protiv srpskog naroda u BiH i nameće odluke Republici Srpskoj.

- Kombinacija stranaca i Bošnjaka čini sve da se Srbi dalje kažnjavaju. Oni pokušavaju razbiti srpski nacionalni korpus kako bi dokazali našu navodnu krivnju - naveo je Dodik.

On je poručio da će Republika Srpska, u desetljeću koje dolaze, biti samostalna i da će se pronaći "neki oblik državnog ujedinjenja sa Srbijom".

Dodik je ponovio da su svi Srbi jedan narod.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?