Predsjedatelj Predsjedništva BiH

Dodik: Sljedeći tjedan moguće imenovanje Tegeltije za predsjedatelja Vijeća ministara

01.02.2019.
u 11:40

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da bi sljedeći tjedan mogla biti zakazana sjednica Predsjedništva na čijem dnevnom redu bi se našlo imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedatelja Vijeća ministara BiH.

„Bruxellesu je jasno i oni očekuju da što prije bude formirana vlast na svim razinama, a prije svega Vijeće ministara BiH. To je jasno i meni, ali i drugoj dvojici članova Predsjedništva“, rekao je Dodik za Nezavisne novine.

Dodik je istaknuo da je i ranije mogla biti formirana vlast na razini institucija BiH, jer je već poznato ime predsjedatelja. 

„Važno je samo da druga dva člana Predsjedništva pristanu da se održi sjednica i da se to završi. Bilo je bespotrebno da zakazujem sjednicu na kojoj oni ne bi odlučivali o toj temi. Kada se dogovorimo i kada oni hoće odlučivati, mogu zakazati sjednicu bilo koji dan“, naveo je Dodik.

Dodik je istaknuo da oni stalno razgovaraju na tu temu kada imaju priliku i da vjeruje kako će to biti brzo završeno.

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić rekao je u srijedu novinarima u Bruxellesu da bi nakon povratka u BiH trebali početi razgovori u vezi s imenovanjem predsjedatelja Vijeća ministara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije