Razgovori lidera

Dodik: S Čovićem sutra o Zakonu o Ustavnom sudu. Ivanić sazvao sastanak stranaka u državnoj vlasti

dodik
25.01.2017.
u 07:00

Predsjednik RS-a Milorad Dodik najavio je kako će Zakon o Ustavnom sudu BiH biti tema sastanka s liderom HDZ-a Draganom Čovićem u četvrtak u Banjoj Luci. Osnova u zakonu je, kako je naveo Dodik, ono što su ranije predlagali srpski zastupnici u RS-u, kao i stavovi koje je predložio HDZ BiH, u pogledu izbora članova Ustavnog suda BiH iz FBiH.

Deblokirati procese

Kako je Večernji list ranije i najavio, hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović ovaj se tjedan sastao s Radončićem, danas bi u Sarajevu trebao razgovarati s Ivanićem i Izetbegovićem, a u četvrtak s Dodikom. Predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić sazvao je za danas u Sarajevu sastanak stranaka koji čine vlast na razini BiH, a bit će riječi o aktualnim pitanjima. Dodik je jučer rekao kako očekuje da Zakon o Ustavnom sudu BiH bude i tema ovog sastanka stranaka vladajuće koalicije na razini BiH. Izrazivši razočaranje odlukom Ustavnog suda o žalbi 30 zastupnika S RS-a u vezi sa zakonima i odlukama Parlamenta FBiH, Dodik je kazao da je Sud ponovno “potvrdio da je mjesto za političko odlučivanje”. - To govori o BiH i namjerama tog političkog tijela koje se zove Ustavni sud da nastavi dalje ne samo s degradacijom položaja RS-a nego i Srba u cjelini, ustvrdio je Dodik jučer u Banjoj Luci. Stoga, istaknuo je, tu odluku treba odbaciti kao politički motiviranu.

Izmjene zakona

Sastanci koje je pokrenuo Čović s liderima stranaka imaju za cilj dijalogom pokušati doći do rješenja otvorenih pitanja, ali i ubrzati realizaciju dogovora kako bi mnoge stvari krenule naprijed. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije