Nakon prosvjeda

Dodik: RS pokazala da je slobodno i demokratsko društvo

 Milorad Dodik
15.05.2016.
u 15:32

Svi zahtjevi koje je jučer ispostavila oporba su reciklaža svega onog što smo mogli čuti posljednjih mjeseci, kaže Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su skupovi vlasti i oporbe u Banja Luci pokazali nekoliko neoborivih istina, a prva je da je Republika Srpska slobodno i demokratsko društvo u kojoj je omogoćeno svima da u miru izraze svoje političke stavove. 

"Drugo, Republika Srpska, odnosno njena policija pokazala je da je u stanju dati kvalitetan dgovor na sigurnosne izazove, a ovi prosvjedi juče bili su jedan od njih, i korisitim priliku da čestitam Policiji Republike Srpske na profesionalno urađenom poslu. Istina da je na mitingu vlasti bilo nekoliko puta više ljudi, što mi kao vladajuća koalicija ponavljamo posljednjih dana, da naša politika ima većinsku podršku naroda", istaknuo je Dodik, javlja Srna. 

I konačno, kaže on, svi zahtjevi koje je jučer ispostavila oporba su reciklaža svega onog što smo mogli čuti posljednjih mjeseci, i to su teme koje se svakako ne rješavaju na ovakvim prosvjedima, na što smo i više puta upozoravali. 

"Takozvana oporba nije propustila priliku da na svom prosvjedu ponovno iznese niz laži i optužbi, u koje više ni sami ne vjeruju. Evidentan je bio i izostanak podrške građana Banja Luke njihovim jučerašnjim prosvjedima što je pokazator koliku podršku ima Dragan Čavić u glavnom gradu Srpske i kako će proći na predstojećim izborima", rekao je Dodik. 

Predsjednik RS je najavio da će vlast u Srpskoj i u vremenu koje dolazi činiti sve da Republika Srpska ostane stabilna i mirna zajednica svih njenih građana, koja će biti u stanju da servisira sve obveze prema različitim kategovirjama stanovništva. 

"Izbori su za nekoliko mjeseci, i oni će jasno pokazati koliku podršku političke stranke iz Srpske uživaju u narodu. Na to smo ukazivali i proteklih tjedana, ne da bi nekome osporili pravo okupljanja, već da bi ukazali na uzaludnost takvog posla samo par mjeseci pred izbore. Drago mi je što je takozvana oporba organizirala svoje prosvjede i što su i brojem onih koje su okupili a i zahtjevima koje su uputili potvrdili da smo u bili pravu svo vrijeme govoreći da nemaju veliku podršku naroda i da ništa originalno ne nude. Naš narod bi rekao - sami pali, sami se slupali", poručio je Dodik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?