Predsjednik RS-a

Dodik: RS nije imala posljedice što sam na američkoj 'crnoj listi'

Milorad Dodik
19.04.2018.
u 17:04

Predsjednik RS-a Milorad Dodik ne smatra da će mu i Europska unija uvesti sankcije, na što su pozivali određeni pojedinci i u američkom kongresu. Tvrdi da, bio on na američkoj “crnoj listi” ili ne, RS nije imala nikakve posljedice te da je to najvažnije od svega.

Dodik je kritizirao izlaganje Saše Toperića, jednog od sudionika u saslušanju o temi  “Naslijeđe Daytona i budućnost Bosne i Hercegovine i zapadnog Balkana” koje je održano u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država.

Toperić je pozvao Kongres SAD-a da potakne svoje europske partnere da prate SAD u uvođenju sankcija Miloradu Dodiku, koji svojim izjavama sve više predstavlja prijetnju miru ne samo u BiH već u regiji.

Dodik na to kaže da su daleko ozbiljnije zemlje EU, od ovog prijeloga Toperića, "koji nije ni orginalan".

-Moje informacije govore da se oni nisu slavno proveli i da su kongresmeni i drugi daleko bolje razumijeli situaciju od tih 'frustriranih tipova koji dolaze s prostora BiH..., ustvrdio je, između ostalog, Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije