STAGRI STAVOVI

Dodik: RS bi uskoro mogao podnijeti zahtjev za samostalnost

'21.10.2010., Banja Luka - Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i premijer RS. Photo: Dejan Moconja/VLM/PIXSELL'
10.01.2014.
u 09:19

Predsjednik RS-a Milorad Dodik poručio je da će RS postojati i biti sve jači, te da se njegova samostalnost treba postaviti kao državni i politički cilj

U sabornoj crkvi Krista Spasitelja u Banjoj Luci, svetu arhijerejsku liturgiju, povodom Dana i krsne slave RS služio je jučer Njegova Svetost patrijarh srpski Irinej, uz sasluženje arhijereja Srpske pravoslavne crkve. Čestitajući slavu RS-a, patrijarh Irinej pozdravio je predstavnike srpskog naroda, “koji hrabro i sigurno drže steg svog naroda” i poručio kako se moli Bogu da vode narod onako kako Bog želi. Patrijarh je poručio da je i RS i Srbiji neophodno jedinstvo u svemu dobrome, ističući da veliki broj političkih stranaka treba postojati samo ako traži najkraći put do općeg dobra, a da su u suprotnom one šteta po narod. Liturgiji i lomljenju slavskog kolača nazočili su predsjednik RS-a Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović, predsjednik NSRS Igor Radojičić, republički ministri, ministar pravosuđa i državne uprave Srbije Nikola Selaković, kao i više stotina vjernika.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik poručio je da će RS postojati i biti sve jači, te da se njegova samostalnost treba postaviti kao državni i politički cilj. Dodik je rekao kako je prije toga potrebno poštovati Daytonski sporazum. “BiH ne može opstati jer nema dovoljno političke ljubavi za nju”, rekao je Dodik. On je dodao da nijedno rješenje na razini BiH nije dobro za Republiku Srpsku i da ona osjeća ogroman teret činjenice što se nalazi u BiH, ali da se na otimanja nadležnosti u ranijem razdoblju mora odgovoriti isključivo političkim sredstvima.

Prema njegovim riječima, veliki nalet prijenosa nadležnosti Republike Srpske na razinu BiH zaustavljen je prilikom reforme policijskih struktura u BiH. “Druga faza je da se ospori ono što je oteto od nadležnosti, što nije nimalo jednostavno, ali se mora dovoditi u pitanje jer je to urađeno mimo Ustava i Daytonskog sporazuma”, rekao je Dodik. Dodik je upozorio da će RS, ako se nastavi ovakav slijed događaja, logično ispostaviti svoj zahtjev za samostalnošću, jer od BiH nema ništa. Govoreći o nedolasku dužnosnika iz FBiH na svečanost, Dodik je rekao da to govori o samoj BiH. “Ni mi ne volimo BiH pa je logično da ni oni ne vole RS, ali on zbog toga neće biti slabiji”, rekao je Dodik.

Ključne riječi

Komentara 3

RO
rosa
12:18 10.01.2014.

Genocidnu tvorevinu osamostaliti? Dodik, tvoje bolesne planove za sada će podržati Draganče Čović.

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
17:34 10.01.2014.

Dodik lupa opet gluposti...pusti covjeka neka prica..Prije ce moja baba Mara dobiti drzavu nego on... :-P

Avatar Izdajnik
Izdajnik
14:17 10.01.2014.

Nema dodik pojma obicni seljacina..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije