banja luka

Dodik protiv vojne akademije na državnoj razini: Srbi će se školovati u Srbiji

12.05.2019.
u 15:25

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik protiv je formiranja vojne akademije na razini bh. države.

- Političke odluke za to formiranje neće biti. Mi primarno želimo da naši časnici i drugo osoblje u Oružanim snagama bude školovano u sustavu vojnog školovanja Srbije, kao što nismo protiv da drugi narodi biraju neke druge svoje destinacije za to – rekao je Dodik i dodao da ne prihvaća nikakvu zajednička vojnu akademiju za obuku kadrova u BiH.

To bi, tvrdi, bila još jedna pogreška, nakon one kojom su, kako kaže, formirane Oružane snage BiH.

Srbin u Ministarstvu obrane BiH se, rekao je Dodik, moraju ponašati kao i ministar, ukoliko budu na mjestu zamjenika.

- Najvjerojatnije će sada to ministarstvo pripasti Bošnjacima. Ukoliko ne budemo imali dovoljno jakog, autoritativnog, sposobnog i do kraja opredjeljenog i od mene podržanog zamjenika ministra nećemo napraviti dobar posao – ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima u vojarni „Kozara“, gdje je održana svečanost obilježavanja Dana trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH i Dana Vojske RS

Najavio je da bi kamen-temeljac za izgradnju mosta na Savi kod Bosanske Gradiške trebao biti postavljen tijekom ovog mjeseca te da bi se ti poslovi trebali završiti za 16 mjeseci. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije