član predsjedništva BiH

Dodik potvrdio da će doći u Bruxelles na sastanak kod Hahna

Milorad Dodik
06.09.2019.
u 17:43

"Ne znam ni kada je sastanak, ali pristajem doći, kada god on kaže, jer meni nije problem razgovarati i jednostavno reći što hoću i što neću”, istaknuo je Dodik

Srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik je potvrdio da će doći u Bruxelles na sastanak, gdje je trojicu članova Predsjedništva BiH pozvao europski komesar za proširenje i susjedsku politiku Johanes Hahn, kako bi u njegovoj prisutnosti napravili kompromis u vezi s formiranjem Vijećem ministara.

“Ja ne znam ni kada je sastanak, ali pristajem doći, kada god on kaže, jer meni nije problem razgovarati i jednostavno reći što hoću i što neću. Mislim da je sve što se ranije događalo bespotrebno i to najviše štete nanosi Bosni i Hercegovini”, istaknuo je Dodik, prenose Nezavisne. 

On je, međutim, naglasio kako neće razgovarati na način da mu se nameće njegovo osobno mišljenje, a, kako kaže, “Sarajevo sada ima neke uvjete u kojim se unaprijed nameće što tko treba prihvatiti ili ne, što je, za razliku od razgovora, apsolutno nemoguće.

“Koliko sam ja razumio, predviđeno je da se održi sjednica Predsjedništva u Bruxellesu, pa se pitam, ako sam dobro razumio, kakva je to zemlja čiji najviši organ vlasti zasjeda u drugoj zemlji”, kazao je Dodik.

Odbacio je nametanje bilo kome bilo čije mišljenje, iako je, kako kaže, itekako svjestan da ovakvim stanjem država gubi najviše, da život u njoj stoji, a inzistira se na nečemu što nije moguće.

“Mi nikada nismo rekli da ne treba surađivati sa NATO-om, već imamo određeni oblik suradnje, razumijemo što je ta velika vojna integracija i spremni smo surađivati na razini na kojoj i Srbija surađuje po tom pitanju, ali članstvo je nešto što je nametnuto”, odlučan je Dodik koji je pozvao ljude u NATO-u da odbace odluku o davanju MAP-a BiH, kako to ne bi bio glavni razlog što u BiH ne funkcioniraju institucije.

On kaže da nema ništa protiv da se novom Vijeću ministara, koji se tek treba izabrati, dostavi dokument da se izjasne za što god hoće, ali da im se ne smije unaprijed sugerirati što trebaju odlučiti. 

“Mi ne možemo spriječiti da Bošnjaci predlože bilo koji dokument Vijeću ministara, ali ako kažu da to mora biti usvojeno onako kako oni misle – to ne može i to je davno prošlo vrijeme”, izričit je Dodik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?