potez vlasti rs

Dodik: Pokretna bolnica osigurana za ne daj Bože

04.04.2020.
u 08:42

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izrazio je zadovoljstvo što je Republika Srpska uspjela osigurati opremu za pokretnu bolnicu iz Njemačke i istaknuo kako je nabavka opreme za bolnicu za borbu protiv koronavirusa dobar potez vlasti Republike Srpske.

Nakon što je na zračnoj luci kod Banje Luke dočekao prvi zrakoplov s opremom iz Njemačke, Dodik je rekao novinarima kako su vlasti Republike Srpske u prvim danima izbijanja epidemije virusa korona odlučile nabaviti ovu pokretnu bolnicu koja je plaćena 3,6 milijuna KM plus PDV.

Dodik je rekao kako su sinoć stigli dijelovi za ovu bolnicu, danas će doći drugi dio, a za nekoliko dana i sve ostalo, piše Avaz. 

On je istaknuo kako je ova pokretna bolnica kapaciteta 50 ležajeva intenzivne njege plus 400 kreveta za lakše bolesnike, te je opremljena vlastitim generatorom za napajanje strujom te ima poseban interni sustav za vodu i grijanje i sve što je neophodno za takav kapacitet. 

- Kada se postavi, bolnica će pokrivati 6.000 metara kvadratnih prostora i imat će sve uslove i medicinsku opremu kao stvarna bolnica - naveo je Dodik. 

On je naglasio kako će se ova bolnica, koja će biti u vlasništvu Vlade Republike Srpske, moći koristiti i kasnije, a bit će smještena u skladište robnih rezervi Republike Srpske. 

- Od tamo će se, ako bude potrebno zbog ove epidemije, ali ne daj Bože i u nekim drugim situacijama, koristiti", rekao je Dodik. 

On je izrazio zadovoljstvo što je RS uspjela osigurati opremu za ovu pokretnu bolnicu, dodajući kako je to bilo jako teško jer nije bilo dovoljno samo platiti, već i osigurati dokumentaciju koja je pratila eksport.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?