Predsjednik RS-a

Dodik: Optužnica u vezi s referendum neprihvatljiva za RS

13.07.2017.
u 19:51

Predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio je da je za RS neprihvatljivo to što je Tužiteljstvo BiH podiglo optužnicu protiv četiri člana Povjerenstva za provođenje referenduma zbog neizvršavanja odluke Ustavnog suda BiH u vezi s prošlogodišnjim referendumom u RS-u o "Danu RS-a".

Dodik je za RTRS istaknuo da će se u skladu s odlukom Narodne skupštine svim raspoloživim sredstvima stati u obranu optuženih.

Smatra "nečuvenim da se za neizvršavanje sudskih odluka kažnjavaju samo osobe iz RS".

- Postoje apsurdi koji se događaju u BiH, da netko mora biti optužen. Nije važno tko. Oni su vjerojatno računali da optužnica protiv mene, Željke Cvijanović ili bilo koga drugog visoko pozicioniranog bi predstavljala mnogo trvljenja i da to nije moguće završiti za godinu dana, da bi modelirali političke procese i vjerojatno se iz tog razloga od nje odustalo. Ostala su ova četiri čovjeka koja nisu članovi parlamenta - rekao je Dodik.

Ustvrdio je i da optužnica protiv četiri člana Povjerenstva za referendum u RS-u "samo govori o apsurdu koji se zove BiH" te da je "to politički montiran proces".

Predsjednik Povjerenstva za provođenje referenduma Siniša Karan je naveo da bi opet sve isto uradio.

- Postoje vremena kada je veći ponos biti optužen, a ne sudac i tužitelj. Čini mi se da su to upravo ova vremena - ustvrdio je Karan i naveo da pravosudne institucije BiH "Ustav ne poznaju i nastale su nasiljem međunarodne zajednice i vrše nasilje izgradnjom neke virtualne BiH i razgradnjom bića RS-a".

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Siniše Karana, Dragoljuba Reljića, Gorana Zmijanjca i Milana Petkovića zbog neizvršavanja odluke Ustavnog suda BiH u vezi s prošlogodišnjim referendumom u RS.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?