Predsjednik rs

Dodik optužio Britance i Amerikance da s 40 milijuna KM destabiliziraju RS

Milorad Dodik
27.09.2018.
u 12:46

Predsjednik Repubike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik tvrdi da su Britanci i Amerikanci, kako kaže, iz stare administracije, osigurali oko 40 milijuna KM za destabilizaciju vlasti u entitetu RS i upliv u izbore.

- Šest milijuna funti Britanci su osigurali za upliv u razne medije, neke “strukturalne” grupe i nevladine organizacije te 12 milijuna dolara stara američka administracija, koja se bavi navodno pitanjima izbora – ustvrdio je Dodik.

Ističući da raspolažu informacijama o miješanu stranih sila u izbore u RS, o čemu je govorio i predsjednik Srbije Aleksnadar Vučić, Dodik je kazao da znaju za niz poziva, sastanaka, koji se održavaju kada dođe “gospođa veleposlanica”.

- Ovdje je došlo 40 ljudi iz Britanije, koji su veoma operativni, za svakog znamo gdje se nalazi, od kojih je pet u Banjoj Luci, koji se svaki dan bave pitanjima destabilizacije...Gotovo svakoga tko je na listi pozivaju iz stranih veleposlanstvava da se, navodno, demokratski s njima razgovora, a u suštini se sugerira način ponašanja. Imamo točne podatke kada se razgovaralo, što je rečeno, da se prijeti ljudima iz nekog drugog bloka da moraju ostati ili da će se suočiti s posljednicama – ustvrdio je entitetski predsjednik. 

Zahvalio se Vučiću, jer je, kaže, to pitanje potencirao, a vlast u RS-u je na to upozoravala.

Dodik je u izjavi novinarima ustvrdio i da je evidenta “britanska podrška Mladenu Ivaniću i da ona ne prestaje”.

- On je na vlasti na razini BiH, a ja u oporbii. Oni pokušavaju napraviti da je glavna tema u RS, a ne gore što će se raditi...Kao član Predsjedništva ću inzistirati da se ukine strano miješanje, a što Ivanić nije sposoban ili neće da uradi - ustvrdio je Dodik navodeći da će tražiti od Predsjedništva BiH da odmah donese stav da stranci odu iz pravosudnih institucija BiH.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Feral
Feral
12:49 27.09.2018.

Od straha gubitka izbora narasle mu oči.

ZL
ZLIČKO
14:31 27.09.2018.

I Laktašenku izgleda dolazi kraj, pa se *sro.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?