Predsjednik RS

Dodik: Opasnosti po RS su sada možda i gore

Milorad Dodik
03.09.2016.
u 20:51

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da se Republika Srpska u političkom smislu nije udaljila od ranijih opasnosti, koje su sada možda i gore, sofisticiranije, te poručio kako nije moguće da Srpska šuti na zahtjev lidera SDA Bakira Izetbegovića da bude ukinut 9. siječanj - Dan RS. 

Dodik je naglasio da stalno dolaze neke nove inicijative, dok Savez za promjene nema političkog karaktera da se suprotstavi volji Sarajeva, i svaki dan se vidi kako su iz tog saveza ohrabrili Izetbegovića da se čak osmjelio da mijenja zakon o osnivanju Republike Srpske koji nije bio sporan 23 godine. 

"Mijenjaju naš status, oduzimaju nadležnosti, uzmu nekoliko Srba, odvedu gore u Sarajevo, kao što su sada ovi iz Saveza za promjene koji rade za izdaju svega i svačega. Onda čujete ove iz Saveza za promjene da napadaju Dodika, a ne činjenicu da je Izetbegović tražio od Ustavnog suda, u kojem sjede dojučerašnji njegovi suradnici u SDA i strani suci, da preispita Dan Republike Srpske", rekao je Dodik u Osmacima, javlja Srna. 

On je podsjetio da dok je SNSD bio na vlasti u Sarajevu nisu mogli ništa promijeniti, navodeći da više nije tako od kada je na vlasti u Sarajevu izdajnička politika Saveza za promjene, Bosića i ostalih. 

"Što je politika Saveza za promjene i ima li nešto što su napravili u ove dvije godine od kada su na vlasti, osim izdajničke politike i galame da je Dodik kriminalac, ali bez argumenata i to uporno ponavljaju pred izbore?", rekao je između ostalog Dodik. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije