Predsjednik RS-a i SNSD-a

Dodik: Neće se mijenjati trošarine na gorivo za gradnju autoputeva

Milorad Dodik
18.06.2018.
u 10:54

Predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik nazvao je politikanstvom inicijativu Kluba zastupnika Srpske demokratske stranke (SDS) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za usvajanje izmjena i dopuna Zakona o trošarinama po hitnom postupku.

- Ne možete graditi i održavati puteve bez sredstava – rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci, uvjeravajući da se neće promijeniti ništa kada su u pitanju trošarine.

Cijena goriva u RS, kako je ustvrdio, isključivo ovisi od kretanja na svjetskom tržištu, a takse su manje nego u regiji, uključujući i PDV.

Izjenama zakona koje će predložiti SDS stavio bi se, naveli su ranije, izvan snage zakon kojim su u prosincu prošle godine putarine povećane za 15 feninga plus PDV, što znači da bi cijene goriva po litru bile smanjene za 18 feninga ili 10 KM po rezervoaru.

Dodik tvrdi da je SDS i ranije vršio opstrukciju, jer bi RS dosad imala daleko efikasniji sustav izgradnje puteva.

- I sada ponovno žele napraviti gužvu – kazao je on.

Uvjerava da SNSD s koalicjskim partnerima radi u interesu Srba u Federcaiji BiH, te da će poštovati njihove stavove i po pitanju zajedničke liste stranaka iz RS-a na izborima za taj bh. entitet.

- Lista će zvati 'srpska' i u nju mogu ući svi, ali se zna da SNSD od svih srpskih stranaka godinama u FBiH pravi rezultat. I to se mora poštivati – ustvrdio je Dodik.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?