Član Predsjedništva BiH

Dodik: Ne želimo da se u naše odluke i živote miješaju ni Rusi ni Amerikanci

milorad dodik
Josip Regovic/PIXSELL
27.08.2022.
u 09:23

Ponajmanje što želimo jeste da se sukobi s nekih drugih krajeva svijeta prenose u BiH pod izgovorom brige za njenu budućnost – pojasnio je Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je kako mu je drago što je veleposlanik SAD-a u BiH Michael Murphy jasno rekao da će BiH odlučivati o kretanju ka NATO-u što demantira sve one koji uporno govore da je takva odluka već donesena.

– Svi koji inzistiraju na tome da je to pitanje završeno imaju neograničeno povjerenje upravo u američko Veleposlanstvo, te mi je stoga drago da je odgovor stigao upravo iz tog veleposlanstva – naglasio je Dodik za Srnu komentirajući izjavu američkog veleposlanika da je donošenje odluke o pridruživanju NATO savezu na suverenoj BiH.

Dodik je rekao kako ne bi mogao reći da mu je drago da se američki veleposlanik suviše pokroviteljski odnosi prema BiH spočitavajući da to rade neki drugi ovdje.

– Mi ne želimo da se u naše odluke i živote miješaju ni Rusi ni Amerikanci. Želimo suvereno odlučiti o svim pitanjima relevantim za naše živote. Ponajmanje što želimo jeste da se sukobi s nekih drugih krajeva svijeta prenose u BiH pod izgovorom brige za njenu budućnost – pojasnio je Dodik.

On je poručio da BiH ima budućnost ako bude funkcionirala na Ustavu i ako to svi konačno shvate, te da nikakvi intervjui niti izjave stranih diplomata neće pomoći ako ne budu bili podrška ustavnom uređenju BiH.

Ključne riječi

Komentara 1

HA
Habuhabuhabu
15:43 27.08.2022.

A više vremena proveo u Rusiji nego kod kuće.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?