susret s patrijarhom Irinejem

Dodik: Ne postoje hrvatski, bosanski ili neki drugi Srbi

SPC
06.01.2020.
u 17:42

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je kako je danas došao u Beograd patrijarhu, srpskom Irineju prenijeti pozdrave naroda iz Republike Srpske.  

Dodik je istaknuo kako su "Srbi u RS ostali vjerni Srpskoj pravoslavnoj crkvi, vjeri i krsnoj slavi, kao najvažnijim elementima srpskog identiteta." 

- Mi smo naučili i znamo kroz povijest da se bez naše Srpske pravoslavne crkve sigurno ne bi očuvao srpski nacionalni identitet. Znamo i dobro smo naučili tu lekciju, da bez crkve i naše države nema ni slobode za srpski narod. I to vidimo svugdje gdje Srbi žive izvan Republike Srpske, izvan Srbije, da su Srbi izloženi različitim procesima osporavanja, omalovažavanja i otimanja -  rekao je Dodik nakon sastanka s patrijarhom srpskim Irinejem u Patrijaršiji u Beogradu.  

On je rekao kako je danas s patrijarhom Irinejem razgovarao upravo o tim izazovima i potrebi jedinstvenog nastupa i djelovanja.  

- Za narod koji su kroz povijest pokušali podijeliti kvalifikacije da postoje nekakvi hrvatski, bosanski i ne znam kakvi Srbi, nije bilo moguće provesti takvu monstruoznu ideju - ocijenio je Dodik, prenosi Avaz. 

Dodik je poručio kako ga raduje što će patrijarh srpski Irinej doći u Republiku Srpsku 9. siječnja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije