Predsjednik RS-a

Dodik: Ne mrzim nikoga, ali volim Srbe

Milorad Dodik
09.06.2016.
u 15:59

Što se mene tiče ja ne mrzim ni Bošnjake, ni muslimane. Nikoga ne mrzim, ali volim Srbe. Nisam spreman prihvatiti bilo što što bi bilo loše za Srbe, rekao je Dodik

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, rekao je danas u Istočnom Sarajevu da se slaže s konstatacijom Upravnog odbora Vijeća za provođenje mira (PIC) da je politički prostor u BiH obojen govorom mržnje i oštrom retorikom.

Dodik je naglasio kako je ovo njegov stav ukoliko se misli na istupe Ahmeta Davutoglua, bivšeg turskog premijera i reisu–l-uleme Huseina Kavazovića i ostalih koji tako govore u posljednje vrijeme, prenosi Srna.

„Oni apsolutno govore, govorom mržnje. Što se mene tiče ja ne mrzim ni Bošnjake, ni muslimane. Nikoga ne mrzim, ali volim Srbe. Nisam spreman prihvatiti bilo što što bi bilo loše za Srbe. Njihove dobre namjere nikada nisam shvatio na taj način“, rekao je Dodik.

Dodao je što se PIC-a tiče, da je krajnje vrijeme da se to ugasi i da ne postoji.

"Previše je intervencionizma u BiH. Stranci ne doprinose ničem dobrom u ovoj zemlji. Oni su zaglavili u blato promjena Daytonskog sporazuma. Visoki predstavnik je taj koji je devastirao politički sustav uspostavljen međunarodnim ugovorom i PIC se sastaje samo da bi opravdali njegovu veliku plaću od 24.000 eura mjesečno i govorili kako je on neophodan“, rekao je Dodik.

Dodaje kako je to apsolutno nepotrebno i da je krajnje vrijeme da se sudbina i ovog prostora i BiH prepusti domaćim liderima „bez mešetarenja i upliva stranaca bez obzira u kojoj to formi bilo pa i preko PIC-a“.

Govoreći o utjecaju Rusije i komentirajući tvrdnje da je RS pod velikim utjecajem Rusije, Dodik je kazao da to čine oni koji žele sebe predstaviti kao velike analitičare i medijske eksperte i da tvrde gluposti. Istaknuo je da će RS i dalje ostati posvećena dobrim odnosima s Rusijom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?